Rekordas: Užgavėnių persirengėliai sukasė trispalvę

Antradienio popietę Europos parke iš sniego sukasta Lietuvos vėliava pražydo gėlėmis. Tokiu būdu raganomis, velniais ir čigonais apsirėdę Skirgiškių gyventojai minėjo dvi šventes - Vasario 16-ąją ir Užgavėnes.

"Net sniegas žiemą gali žydėti", - džiaugsmingai pareiškė renginio iniciatorė Ramūnė Paškevičienė. Europos parko pašonėje įsikūrusios Skirgiškių gyvenvietės asociacijos entuziastė subūrė kaimynus ir užkrėtė juos idėja, kad net maža bendruomenė gali turėti plačių užmojų. Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga skirgiškiečiai sumanė siekti rekordo, iš sniego nulipdę šalies vėliavą. To dar niekas nėra padaręs, todėl žmonių sumanymas virto rekordu.

5 m pločio, 20 m ilgio ir 0,5 m aukščio vėliava sniego laukymėje sukasta per valandą. Baltas pusnų lysves persirengėliai nudažė geltona, žalia ir raudona spalvomis. Po to trispalvės juostos buvo apkaišytos iš popieriaus iškirptomis gėlėmis.

"Norime prisikviesti pavasarį, todėl vėliava ir sužydėjo, - šypsojosi R.Paškevičienė. - Kad jau pats gyvenimas dvi šventes suplakė į krūvą, nenorėjome nė vienos ignoruoti, nuskriausti."

Todėl pusšimtis Skirgiškių gyventojų išsidažė veidus, užsidėjo perukus, skrybėles, ilgus sijonus ir Užgavėnių dvasia šventė Vasario 16-ąją.

"Pernai kaimynė tautodailininkė pas kaimynus su dainelėmis, įvairiomis tarškynėmis užsuko. Šiemet jau patys nusprendėme švęsti", - pasakojo prie vėliavos sutikta Lina Nenartavičienė, į kraštiečių šventę atvykusi su vyru Žydrūnu ir burtininkės kostiumu papuošta dukrele Austėja.

"Atvažiuokite pas mus ir per Jonines - labai įdomiai švenčiame: piname vainikus, vidurnaktį su fakelais judame Neries link jų plukdyti. Šokame, dainuojame", - kvietė L.Nenartavičienė.

Skirgiškių gyvenvietės asociacija susikūrė vos praėjusių metų spalį. Nuo to laiko skirgiškiečiai valstybės šventes mini draugėje - linksmoje kaimynų kompanijoje.


Šiame straipsnyje: Vasario 16

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių