Rajono moksleiviai bus labiau pastebimi

Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyrius surengė akciją ,,Saugus mokinių ir keleivių pavėžėjimas priemiestiniu visuomeniniu transportu". Jos metu kartu su Švietimo skyriaus darbuotojais ir policijos pareigūnais buvo tikrinama, ar moksleiviai ir kiti keleiviai saugiai įlaipinami ir išlaipinami. Moksleiviai buvo mokomi, kaip tą saugiai daryti.

Akcija vykdyta Ežerėlyje, Domeikavoje, Ringauduose, Akademijoje,  Kačerginėje, Mastaičiuose, Garliavoje ir Linksmakalnyje, buvo patikrintos trisdešimt visuomeninio transporto priemonių, vežančių keleivius ir moksleivius, bei geltonųjų autobusiukų.

Moksleiviams išdalinta per 150 atmintinių ir atšvaitų. Jei moksleiviai jais naudosis, bus išvengta nemažai nelaimių, nes tamsiu paros metu tamsiai besirengiantys žmonės sunkiai pastebimi keliuose. 

Į Kauno rajono mokyklas ir iš jų kasdien važiuoja apie 3,5 tūkst. arba beveik 30 procentų rajono moksleivių. Šiais mokslo metais didelių nelaimių, pasibaigusių mokinio žūtimi ar rimtu sužalojimu, išvengta.

Kiekvienais metais Lietuvoje įvyksta daugiau kaip 6,5 tūkst. eismo įvykių, kurių metu žūsta per 70 ir sužeidžiama daugiau nei 1,6 tūkst. vaikų. 


Šiame straipsnyje: rajonasmoksleiviaisaugumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių