Raitelius į žygį išlydėjo lietus

Į “Meilės žygį Valdovų keliu“ devynis raitelius ant žemaitukų išlydėjo pliaupiantis lietus, tačiau kelionės entuziazmo jis nenumalšino.

Pirmadienio rytą žygį nuo sostinės Valdovų rūmų pradėjo kultūrinio žygio žirgais dalyviai. Raitelių komanda, vadovaujama idėjos autoriaus Giedriaus Klimkevičiaus, jos tūkstantį kilometrų vadinamuoju valdovų keliu, kuriuo prieš 460 metų Žygimantas Augustas lydėjo savo mylimosios Barboros Radvilaitės palaikus iš Krokuvos į Vilnių.

Žygio komanda išjojo puikiai nusiteikusi nepaisant juos kiaurai merkiančio lietaus. „Toks oras – pats palankiausias žemaitukams“, - šypsojosi G.Klimkevičius. Raiteliai nė kiek neabejojo savo žygio sėkmingumu – juk pernai įveikė dvigubai didesnį atstumą ir jau pasitikrino savo komandos narius.

Prieš išvykdami į kelionę visi raiteliai simboliškai nuėjo aplankyti Barboros Radvilaitės palaikų, esančių Vilniaus arkikatedros požemiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vita

vita portretas
Baisu.gal bent zirgu globos draugijos pasaulyje gali uzkirsti kelia siam pasityciojimui.Ar jums grazu ziureti i skausmo perkreipta zirgo snuki ir savim patenkinta zmogu ieskanti prasmes savo pasilinksminimams ant svetimos kupros ir uz svetimus pinigus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių