Ragina nesinaudoti neužbaigtomis įrengti žaidimų aikštelėmis

Uostamiesčio valdžia klaipėdiečius ragina saugoti savo vaikus ir neleisti jiems naudotis neužbaigtomis rengti žaidimų aikštelėmis. Darbus ketinama užbaigti per kitą savaitę.

Klaipėdos daugiabučių namų kiemuose buvo įrengtos 58 aikštelės. Buvo sustatyti 127 įrengimai. Atnaujinta ir 33 sporto aikštelės. Juose buvo pastatyta 60 įrengimų. Dienraštis „Klaipėda“ jau rašė, kad kai kurios žaidimų aikštelės po žiemos tapo pavojingos vaikams. Buvo ir tokių, kurių įrenginiai nuvirto.

Miesto valdžios atstovai tvirtino, kad ne visos aikštelės yra baigtos sumontuoti.

Pernai dėl derinimo procedūrų jų darbai nusikėlė ir buvo vykdomi, atšalus orams. Aiškinama, kad dėl to nebuvo galimybės gerai sumontuoti įrenginių.

Pasak miesto valdžios atstovų, šią savaitę atliekami paskutiniai žaidimo aikštelių įrenginių sutvirtinimo darbai. Klaipėdiečių prašoma, kad neleistų vaikų lipti ant dar nesumontuotų įrenginių.

„Rangovai išvežioja įrangą, sudeda ją kieme, o įtvirtinimo darbus atlieka kitą. Tėvų prašome kontroliuoti savo vaikus, kad šie neliptų ant neįtvirtintų įrenginių“, – prašė miesto valdžios atstovai.

Planuojama, kad kitą savaitę prasidės aikštelių pridavimas. Jo metu dalyvaus ir seniūnaičiai.

Dauguma žaidimų aikštelių daugiabučių namų kiemuose buvo įrengtos už bendruomenėms skirtas lėšas. Pernai jų buvo skirta 515 tūkst. litų. Už jas iš viso buvo įgyvendinti 88 projektai.

Šiemet Klaipėdos bendruomenėms skirta 500 tūkst. litų. Paraiškų, ką būtų galima atlikti už šias lėšas iš gyventojų, organizacijų, įstaigų, seniūnaičių laukiama iki penktadienio.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorės Audros Daujotienės, kol kas jų gauta per 30. Pernai paraiškų buvo gauta per 200.

„Žinoma, priimsime paraiškas ir vėliau, tačiau būtų geriau, kad jos būtų atneštos anksčiau. Priešingu atveju vėliau gali užsitęsti darbai. Kadangi tai valstybės lėšos, kiekvieniems darbams ar paslaugai reikia organizuoti konkursą“, – komentavo direktorė.

Kokius projektus įgyvendinti, spręs bendruomenių tarybos. Jų Klaipėdoje yra keturios Baltijos, Danės, Marių, Pajūrio. Artimiausiomis dienomis turėtų būti patvirtintos jų sudėtys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ragana

ragana portretas
kas sutvarkys surudyjusius velnio ratus,priklausančius savivaldybei. surrūdyje, sėdynės sulaužytos, įtvirtinimas iškilnotas iš žemės.jau seniai turėtų būti nurašyti.jie ''labai gražiai'' atrodo šalia naujų sūpynių vaikų aištelėse.iki nelaimės vienas žingsnis.kai atsitiks nelaimė,bus darbo žurnalistams.

raganai

raganai portretas
Rašyk paraiška ir sutvarkys

hmm

hmm portretas
o savivaldybe statydama naujas, nemato, kad salia pavojingos supynes. Jiems reikia su pirstu parodyti? Kas ten per barsukai toje savivaldybeje sedi?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių