Radijo laida „Ryto garsai“ iš Klaipėdos kalbėjo visai Lietuvai

Penktadienio rytą Klaipėdoje, M.Mažvydo alėjoje, dirbo Lietuvos radijo žurnalistai, tiesiogiai iš uostamiesčio vedę laidą „Ryto garsai“.

Šįkart žurnalistai kalbino klaipėdiečius, teiraudamiesi apie artėjantį 760-ąjį miesto gimtadienį. Pašnekovų klausta apie tai, ar Klaipėda tikrai yra gerųjų vėjų miestas, kur kone kiekvienas kaip nors yra susijęs su jūra.

Istorikai pasakojo apie miesto praeitį, kai Klaipėda priklausė Vokietijai, Prūsijai, Sovietų sąjungai ir net Prancūzijai.

Apie besikeičiantį miesto veidą pasakojo trys garsios klaipėdiečių šeimos: sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ vadovai Romaldas ir Skaistutė Idzelevičiai, miesto meras Vytautas Grubliauskas ir jo žmona Inga, Klaipėdos pilies džiazo festivalio direktorė, Klaipėdos dramos teatro režisierius Povilas Gaidys ir jo žmona aktorė Elena Gaigalaitė.

Radijo žurnalistai kalbino ir dienraščio „Klaipėda“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoją Jolantą Juškevičienę, kuri kalbėjo apie dešimtmetį rengiamus Metų klaipėdietės ir ketvirtus metus  organizuojamus Metų jūrininko rinkimus.

Praeiviai tiesioginio eterio laidoje atskleidė gyvenimo uostamiestyje ypatumus ir savo jausmus šiam miestui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ded

ded portretas
man tai dzin

ded

ded portretas
ne dzin, bet - p.x.

vvv

vvv portretas
Vel sparnuociu saskrydis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių