Radiatoriai sostinėje kais dar bent savaitę

Pasak specialistų, šildymo sezonas dėl gausaus sniego ir užsitęsusių šalčių šiemet nebus pratęstas – reikia tik sulaukti pastovios vidutinės temperatūros.

“Kai mes už lango bus ta šventa vidutinė temperatūra – tris paras 10 laipsnių, tada radiatoriai atšals“, - aiškina Vilniaus savivaldybės Aplinkos ir energetikos departamento direktorius Virginijus Dastikas.

Norint atjungti šildymą, oro temperatūra negali nukristi žemiau 10 laipsnių šilumos. Anot energetikų, kol kas sunku prognozuoti, nes tokio keisto oro už lango seniai nebuvo.

„Aš sprendžiu, kad pagal visus sinoptikų duomenis, tai galėtų įvykti gal net kitos savaitės pabaigoje ar dar kitos savaitės pradžioje“, - teigė V. Dastikas.

Sinoptikų prognozės rodo, kad nuo ateinančio ketvirtadienio temperatūra ženkliai pakils ir faktiškai turėtų susilyginti dienos ir nakties temperatūra, ji jau bus pliusinė.

Sušalti miestiečiai tikrai neturėtų, tačiau būna visko – kai atjungiamas šildymas kartais po dviejų savaičių ateina šalnos.

„Miestiečių nusiskundimų kol kas neturime, prašymų atjungti taip pat. Tiesa, gyventojai turi teisę to prašyti. Jeigu oficialiai su prašymu kreipiasi daugiau nei pusė bendrijos narių, administratoriai ar šiaip daugiabučių gyventojai dėl šildymo atjungimo, „Vilniaus energija“ ir namo administratorius, kuris prižiūri mazgą privalo tą namą atjungti - tam yra visos techninės galimybės“, - informavo Aplinkos ir energetikos departamento direktorius.

Kiek šios žiemos šalčiai atsiėjo vilniečiams paaiškės dar negreitai – tai bus padaryta baigus šildymo sezoną ir per 2-3 savaitės susisteminus gautą informacija.

„Pateiksime statistiką, kiek buvo sunaudota ir pateikta šilumos energijos, taip pat bus įvertinta kokia buvo laipsnovalandės kaina“, - teigė V. Dastikas.

Paprastai šildymo sezonas sostinėje prasideda spalio viduryje, o baigiamas apie balandžio vidurį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių