Radiatoriai daugelio kauniečių namuose tebešyla

Nors nuo pirmadienio Kaune baigiamas šildymo sezonas, tačiau daugelyje daugiabučių ir biudžetinių įstaigų šiandien radiatoriai tebekaito. Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas aiškina, jog atjungti šildymą duotos kelios dienos.

Šildymas išjungiamas uždarant sklendes namo šilumos punktuose. Tą daro punktų prižiūrėtojai. „Fiziškai nerealu, kad pirmą dieną visur būtų išjungta šiluma. Mes net statistikos pirmomis dienomis neprašome“, – kalbėjo A. Vaitiekūnas, užsiminęs, kad šilumos išjungimui mieste prireikia dviejų-trijų dienų.

„Kauno energijos“ žiniomis, Kaune yra daugiabutis, kurio radiatoriai kaista ištisus metus. Namas Ukmergės gatvėje kol kas yra vienintelis, kurio dauguma gyventojų nusprendė pratęsti šildymo sezoną.

„Pernai 2011/2012 šildymo sezonui pratęsti prašė taip pat tik šis namas. Šilumą šildymui jis vartoja ištisus metus“, – teigė „Kauno energijos“ atstovas ryšiams su visuomene Ūdrys Staselka.

Vartotojai daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose gali šilumą šildymui vartoti kiek nori ir iki kada nori, tačiau po oficialios šildymo sezono pabaigos nemokamos kompensacijos už šildymą.

Kauno vaikų darželio „Žiogelis“ direktorė Liudvika Jankauskienė, šiandien žvelgdama po langą, teigė, jog pagal šios dienos temperatūrą, patalpų šildyti tikrai nereikėtų, tačiau čia nuo radiatorių tebesklido šiluma.

„Bet kas žino, koks bus oras kitą savaitę?“ – svarstė pašnekovė.

Ji džiaugėsi, jog įstaiga pagaliau atsikratys tūkstantinių mokesčių už šildymą. Per mėnesį už viso darželio šildymą tekdavo mokėti iki 4 tūkst. litų.

Darželio lopšelio „Aviliukas“, kuriame pirmadienį taip pat dar buvo įjungtas šildymas, direktorė Danguolė Jolanta Jodkonė sakė, jog šildymo sezono pabaiga galėjo būti paskelbta ir anksčiau.

„Turime kieto kuro katilus, jei reikės, patalpas pasišildysime patys“, – kalbėjo vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
ir aciu dievui. nes pas mus nuo anos savaites jau nesyla. visi apsisnargliave vaikscioja. bet patenkinti. nemokes uz sildyma, susimokes uz vaistus. tipo sutaupys.

www

www portretas
kas taip rupinasi ar ne meras 1 k. teisus juk energetikai prisiplese kaip niekad tai reikia ir /kolegoms/ medikams duoti darbo nes ir jie gali susirgti ir kas tuomet juos gydys ?

Nu

Nu portretas
Normalus zmones netaupo savo sveikatos saskaita. Kai naktimis temperatura minusine, o dienomis vos 8 - 10 laipsniu - sildyma atjungia tik beprociai.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių