Radaras policininko nepakeis

Ekonomikos krizės akivaizdoje policija dažnai kaltinama neūkiškumu. Dvejus metus gyvuojantį policijos kioskelį Vievyje siūloma uždaryti, o vietoje jo įrengti stacionarų radarą. Policijos atstovai tikina, kad postas reikalingas, o greitį fiksuojantis radaras situaciją tik pablogintų.

Magistralinio kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda 38 kilometre, Vievio gyvenvietėje įsikūrusio policijos eismo priežiūros tarnybos kontrolės postas šiandien švenčia dviejų metų jubiliejų.

Vietos  gyventojai pasakoja, esą policijos pareigūnai visą dieną gaudo automobilių vairuotojus ir per mažai dėmesio skiria vietos problemoms spręsti. Policijos vadovybė posto iškelti neketina ir tikina, kad čia dirbantys pareigūnai padeda visiems į juos besikreipiantiems asmenims.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus viršininkas komisaras Egidijus Tučis portalui pasakojo, kad poste sėdintys policininkai neturi ir negali rūpintis vien greičio matavimu.

Komisaro teigimu, poste dirbantys pareigūnai vykdo viešosios tvarkos ir kitų nusikalstamų veikų prevenciją, kontroliuoja transporto priemonių eismą, organizuoja policines priemones teisėtvarkos ir Kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti.

„Radaras visų problemų neišspręstų“, - pasakojo E. Tučis. - Tikiu, kad greitį mėgstantys vairuotojai piktinasi tokiu kontrolės postu. Radaras jiems būtų patogiau, tačiau ten dirbantys policininkai matuoja ne vien greitį“.

Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos vadovas Gintaras Aliksandravičius taip pat stojo ginti Vievyje įsikūrusio policijos kioskelio. Postas Vievyje pastatytas todėl, kad kelias Vilnius–Kaunas–Klaipėda yra viena intensyviausių mūsų šalies transporto arterijų. „Žmonės į pareigūnus kreipiasi įvairios pagalbos, nes gyvenvietėje nėra policijos įstaigos“, - pasakojo eismo priežiūros vadovas.

Paklaustas, ar apsimoka ten laikyti policininką, G.Aliksandravičius sakė, kad tokiu atveju reiktų kelti klausimą, ar iš viso gatvėse reikalingi budintys policininkai.

Eismo priežiūros vadovas nenorėjo sutikti ir su kalbomis apie esą ten budinčių policininkų nuolat imamus kyšius iš greitį viršijusių vairuotojų. „Paminėkit man konkrečius atvejus, tada galima bus kalbėti“, - nukirto  G.Aleksandravičius.


Šiame straipsnyje: radaras,matuoklis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių