R. Voinickio mirties priežastis galėjo būti savižudybė

Atsakymo į klausimą, kas rūsyje Vilniuje nukankino baltarusių visuomenininką Romaną Voinickį, ieškantys pareigūnai – apstulbę. Aiškėja, kad mokyklos direktoriaus pavaduotojas nusižudė iššvaistęs Europos Sąjungos pinigus.

„Dar nėra gauti visų tyrimų rezultatai, bet tokia versija labai reali. Aišku, galime ir klysti, o gal bus rasta kokių nors slaptų nuodų”, – „Lietuvos rytui” sakė Vilniaus policijos vadovas Kęstutis Lančinskas.

Tikslią mirties priežastį tyrėjai žada paskelbti gavę histologinių tyrimų rezultatus.

52 metų vilniečio R. Voinickio lavonas buvo rastas kovo 6-ąją namo Kapsų gatvėje, kuriame jis gyveno su žmona, rūsyje.

Žiauraus nužudymo versija iškart nepatikėjo tik teisėsaugininkai, nes ant mirusiojo kūno nebuvo aptikta visiškai jokių smurto žymių, kurios galėjo liudyti patirtą prievartą ar pasipriešinimą.

Pradėjus aiškintis R. Voinickio gyvenimo detales ir tai, ką jis veikė pastaruoju metu, paaiškėjo, jog vyras lyg iš anksto žinojo, kad liko nedaug gyventi, todėl pasirūpino savo artimaisiais.

Jis už metus į priekį sumokėjo komunalinius mokesčius, visą savo turtą testamentu paliko sūnui.

Gražių žodžių R. Voinickiui iš karto po jo mįslingos mirties negailėjusi P. Skorinos vidurinės mokyklos direktorė Galina Sivolova nutylėjo, kad dėl savo pavaduotojo elgesio jau kurį laiką turėjo nemažų problemų.

Mokykloje atlikus auditą paaiškėjo, kad trūksta pinigų, kuriuos skyrė Europos Sąjungos fondai.

Buvo įtarta, kad direktoriaus pavaduotoju ūkio reikalams dirbęs R. Voinickis iš mokyklai skirtų pinigų pasipildydavo ir savo sąskaitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vardas

Vardas portretas
Savižudybė?????????? Kaaaaa ?????? Jis buvo geras ir laimingas žmogus, be jo mūsų mokykla nieko nepasiektų. Mes visi jam dėkingi už viską ką jis padarė mums... Niekada nepamiršime jį. LIETUVOS POLICIJA - aš negaliu patikėti kad jus taip greitai pasidavėte... Nejaugi jums net negaila žmogaus? ARBA TIESIOG JUMS DAVĖ KYŠĮ IR JUS UŽTILOTE... JUMS LENGVIAU PASAKYTI KAD TAI BUVO SAVIŽUDYBĖ... Praėjo beveik 4 metai po R.Voinickio nužudymo. Aš netylėsiu!!!

cia lietuva

cia lietuva portretas
zinoma,kaip jums patogiau

jo

jo portretas
eiline mentu pasakele .sugalvokit ka nors naujo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių