Pusšimčiui uostamiesčio valdininkų bus didinamos algos

Gerai dirbantiems uostamiesčio savivaldybės darbuotojams šiemet ne tik bus padidintos algos, įteiktos padėkos, bet ir skirtos vardinės dovanos. Po kasmetinio vertinimo tokių valdininkų yra pusšimtis.

Valstybės tarnautojų vertinimai atliekami kasmet. Tą numato Valstybės tarnybos įstatymas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėjos Jolitos Grigaitienės, iki sausio 20 dienos kiekvienas valstybės tarnautojas įsivertina save, ar atliko sau iškeltus uždavinius praėjusiais metais. Taip pat nusistato uždavinius kitiems metams.

Tada tiesioginis valstybės tarnautojo vadovas siūlo savo pavaldinį vertinti labai gerai, gerai, patenkinamai ar nepatenkinimai.

Taip pat jis nurodo, kokį paskatinimą skirti. Tai gali būti klasės suteikimas, kategorijos padidinimas, padėka ar vardinė dovana. Pastarosios šiemet bus teikiamos pirmą kartą.

Šiemet tiesioginiai vadovai Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės įsakymu sudarytai komisijai pasiūlė įvertinti 56 valstybės tarnautojus.

Iš jų vienas pasiūlytas įvertinti patenkinamai. Likę gerai ar labai gerai. Dviem savivaldybės darbuotojams buvo sumažintas įvertintas nuo labai gerai iki gerai.

Komisija vertino 54 valstybės tarnautojus. Pasak J.Grigaitienės, du savivaldybės darbuotojai svarstyme nedalyvavo dėl ligos. Jie bus svarstomi kovo 15-ąją dieną.

Tarp jų ir patenkinamai įvertintas valdininkas. Bus sprendžiama, ar jam palikti tokį vertinimą, ar jį keisti. Tiesioginis vadovas šiam pavaldiniui siūlo kelti kvalifikaciją.

Komisija nusprendė, kad 2 valstybės tarnautojams turi būti suteikta pirma, 5 – antra, 6 – trečia klasė. Šiems asmenims atlyginimas padidės 10 proc.

28 valstybės tarnautojams bus padidinta kategorija. J.Grigaitienė pabrėžė, kad daugiausia kategoriją siūloma didinti darbuotojams, kurių ji mažiausia. Jie vidutiniškai uždirba apie 1 tūkst. 500 litų, atskaičius mokesčius. Padidinus kategoriją, šių darbuotojų atlyginimas padidės apie 60 litų, atskaičius mokesčius.

5 valdininkai už gerą darbą bus paskatinti vardinėmis dovanomis. Pastarosios šiems bus įteiktos penktadienį. J.Grigaitienė negalėjo pasakyti, kas tai per dovanos.

Klaipėdos savivaldybėje dirba apie 380 žmonių. J.Grigaitienė tvirtino, kad darbuotojų kaita yra didelė.

„Valstybės tarnautojai išmoksta savivaldybėje dirbti ir radę geriau apmokamą darbo vietą išeina“, – tvirtino vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Būtų gerai,kad apdovanojamųjų sąrašas būtų paskelbtas ir piliečiai prabalsuotų už vieną ar kitą kandidatūrą.Dabar kyla įtarimas kad apdovanotinų sąraše yra vertinamų pagal stuburo lankstumą prieš viršininkus. O paskelbta žinia,be sąrašo, kaip ir patvirtiną mano teiginį.

pritariu Jonui lietuviui

pritariu Jonui lietuviui portretas
Savivaldybėje darbuotojai yra vertinami ne tik pagal stuburo lankstumą, bet ir pagal partinę nepriklausomybę bei svarių pažinčių kiekį. Pastaroji savybė labai svarbi gaunant darbą savivaldybėje. Jei esi nepartinis, neturi pažinčių- darbo negausi.

vaida

vaida portretas
Paskatinti priedais ir dovanomis beveik visi bus virsininkai, vienas kitas del vaizdo bus paprastas darbuotojas. Sitai yra zinoma jau seniai.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių