Per pusdienį - dvi akistatos su chuliganais

Kauno miesto policijos patruliams pirmadienį teko du sykius tramdyti karštakošius išsišokėlius. Vieni jų bare sukėlė muštynes, o kiti ėmė siautėti Rotušės aikštėje. Visi lėbautojai netrukus buvo numalšinti.

Pirmasis incidentas įvyko pirmadienio vėlyvą popietę, apie 15.55 val. Policijai buvo pranešta apie Nemuno gatvėje esančiame bare „Damichele“ kilusias muštynes. Operatyviai sureagavę viešosios tvarkos sergėtojai jau netrukus buvo įvykio vietoje.

Pareigūnai minėtame bare rado nukentėjusį pusamžį Italijos pilietį ir jį sumušusius tris vyrus. Pastarieji policininkus sutiko nesvetingai. Vienas jų patrulį išplūdo necenzūriniais žodžiais, aktyviai priešinosi ir bandė smogti pareigūnui į veidą, o kitam patruliui įspyrė į pilvą. Grumtynių metu vienam iš pareigūnų aršus mušeika suplėšė uniformos kelnes.

Pareigūnai sulaikė 21 metų amžiaus jaunuolį ir 29 bei 38 metų vyrus. Pastarieji du buvo neblaivūs - atitinkamai nustatytas 1,91 ir 1,32 promilių girtumas. Centro policijos komisariate dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dar kartą patruliams akis į akį su agresyviai nusiteikusiais kauniečiais teko susidurti prieš vidurnaktį. Apie 23.40 val. buvo pastebėti Rotušės aikštėje įtartinai besielgianti jaunų vyrų trijulė. Išvydęs policijos pareigūnus vienas iš trijų lėbautojų ėmė plūsti juos necenzūriniais žodžiais.

Panašu, kad tokiu iššaukiančiu savo elgesiu 32 metų vyras padarė meškos paslaugą kartu buvusiems dviem savo bičiuliams. Pas vieną jų asmens apžiūros metu buvo rastas galimai neteisėtai laikomas pistoletas, o netrukus nustatyta, kad trečiasis kompanijos narys yra ieškomas policijos.

Galimai neteisėtai ginklą laikęs 27 metų vyras ir metais jaunesnis jo kompanionas, kurio ieškojo policija, buvo pristatyti į Centro policijos komisariatą. Ten dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Šiame straipsnyje: pasipriešino pareigūnams

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių