Puoškime ne nukirstas, o augančias eglutes

Laikas rengtis didžiosioms metų šventėms - šventoms Kalėdoms ir Naujiesiems metams, kurių simbolis yra eglutė. Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras siūlo idėją: puoškime ne nukirstas, o augančias eglutes.

„Jei prie savo namų ar darbovietės tokių neturime - galime pasodinti", - sako Visuomenės sveikatos biuro direktorė dr.Asta Garmienė. Miškininkai tvirtina, kad tą padaryti dar nevėlu.

Visuomenės sveikatos biuras trečiadienį, gruodžio 10 dieną, 10 valandą, kviečia į eglės sodinimo ir puošimo šventę Aušros gatvėje prie 42-ojo namo.

Eglutė - metų pabaigos didžiųjų švenčių simbolis visame pasaulyje. Lietuvoje nukertama šimtai ir tūkstančiai žaliaskarių tam, kad jos sukurtų šventinę nuotaiką mūsų namuose, gatvėse, aikštėse. Po švenčių eglutės išmetamos.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras su pagalbininkais - miesto mokyklų moksleiviais papuoš eglę, pasodintą biuro kieme. Pritardama idėjai sodinti, o ne kirsti medžius Kauno miškų urėdija pasiūlė dovaną - eglės sodinuką.

Kauno apskrities priklausomybės ligų centro Vaikų poskyrio bei Vaikų ir jaunimo ilgalaikės reabilitacijos skyriaus auklėtiniai bei daugybės Kauno mokyklų mokiniai sukūrė ir pagamino žaislų, kuriais bus papuošta eglutė. Tai - sveikatos stiprinimą simbolizuojantys stilizuoti vaisiai ir daržovės.

Medžiai gamina deguonį, sulaiko atmosferos teršalus, sukaupia didelį organinių medžiagų kiekį ir sumažina šiltnamio efekto poveikį, gruntinių ir paviršinių vandenų taršą, palaiko biologinę įvairovę.

Įvairiose Lietuvos savivaldybėse miškų užimama dalis įvairuoja nuo daugiau kaip 50 proc. kai kuriuose Dzūkijos rajonuose iki mažiau nei 20 proc. Suvalkijoje. Kauno rajone ir Kauno mieste miškai užima 20-30 proc. teritorijos.

O Neringos gyventojai vietoj nukirstų eglučių raginami puošti Kuršių nerijoje augančias pušis.


Šiame straipsnyje: eglutėspuošimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių