Pūga neatvėsino klaipėdiečių noro paskanauti žuvienės

Gūsingas vėjas šeštadienį neatbaidė klaipėdiečių nuo galimybės pasmaguriauti kareiviškos košės ir žuvienės. 

Šeštadienį nuo 12  iki 14 val. visi norintieji Klaipėdoje, Teatro aikštėje buvo nemokami vaišinami žuviene, koše ir karšta arbata.

Šį tradicinį klaipėdiečių Kalėdinį susibūrimą jau 11 metus bendrai rengia Karinės jūrų pajėgos ir Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija.

Šiuo labdaros renginiu siekiama sukurti žmonėms džiaugsmą,  ramybės ir bendrumo jausmą prieš artėjančias Kalėdas.

Labiausiai išalkusieji buriuotis prie palapinių, kur buvo dalijamas maistas, pradėjo dar gerokai prieš renginio pradžią.

Nors šeštadienį pūtė nemalonus bei gūsingas vėjas, tačiau  prie nemokamai dalijamų vaišių klaipėdiečių netrūko. Organizatoriai nuogąstavo, kad maisto gali ir pritrūkti.  

Didesnę paklausą tarp vaišių turėjo soti kareiviška košė. Dalinusieji sriubą siūlė ragauti ir žuvienės, tikindami, kad namuose klaipėdiečiai tingės tokią virti.   

Benamiams buvo siūloma ne tik vietoje paskanauti šilti maistu, bet ir atsinešti kokį indą, kur būtų galima įdėti maisto.      

Per dešimt šio renginio metų Karinių jūrų pajėgų logistikos tarnybos kariai ir darbuotojai visiems norintiems Teatro aikštėje pateikė apie 10 tūkst. karšto maisto porcijų iš Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacijos pateiktų produktų



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip portretas
reikia skaityt ta akcija ; pramoga ar benamiu susiburimas ir maitinymas ?

TM

TM portretas
Uz dika ir actas saldus!

nesimaivinkit

nesimaivinkit portretas
viena karta i metus ? bet tie bomzeliai nori valgyt kiek viena diena .o jums silpnai ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių