Psichologės vertins D.Kedžio dukters būklę

Drąsiaus Kedžio dukterį Garliavoje šiandien vidurdienį aplankė Kauno rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus atsiųstos psichologės. Jos turi įvertinti mergaitės psichologinę būklę ir savo išvadas pateikti Vaiko teisių apsaugos tarnybai.

„Mergaitė labiausia bijojo, kad jos neaplankytų toji psichologė, kuri, kaip ji pasakojo, ją migdė, įdėmiai žiūrėjo į akis, pralaikė tamsiame kambaryje 4 valandas, kol truko pasimatymas su motina. Tik sužinojusi, kad ateis kitos ją lankiusios moterys, ji nusiramino“, – pasakojo D.Kedžio teta Audronė Skučienė.

A.Skučienės teigimu, šiandien mergaitės nuotaika po psichologių vizito buvo puiki.

Anot Kauno rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos Janinos Dabašinskienės, psichologių apsilankymo priežastis – pasidomėti mažametės savijauta, ar jai nereikia jokios pagalbos. Psichologės su mergaite antradienį pabendravo daugiau kaip pusvalandį.

Tikimasi, kad psichologių išvados bus pateiktos trečiadienį.

J.Dabašinskienė sakė, kad po išvadų bus sprendžiama, ar mažametei reikia psichologių pagalbos, nes ją galėjo neigiamai paveikti visuomenėje sukeltas didelis susidomėjimas šiais įvykiais.

„Tokias konsultacijas jau esame teikę pernai pavasarį, kai teismas irgi buvo nusprendęs grąžinti mergaitę motinai ir buvo kilęs didelis ažiotažas“, – aiškino vedėja.

Pasak J.Dabašinskienės, mergaitės motina L.Stankūnaitė jau pareiškė norą toliau matytis su dukrą, bet ne Venckų namuose. „Po psichologių išvadų reikės rengti posėdį, kviesti abi puses ir tartis dėl tolesnių pasimatymų. Mergaitės motina turi tokią teisę“, – sakė vedėja.

Pasitarimą Kauno rajono Vaiko teisių apsaugos skyriuje planuojama surengti dar šią savaitę.

Per dvi paskutines gruodžio savaites, kai turėjo būti įvykdyta teismo nutartis, mergaitė visada atsisakydavo išvykti iš namų su psichologėmis. Keturi pasimatymai įvyko tik tada, kai L.Stankūnaitė pati atvyko į Venckų namus.

Mergaitės artimųjų teigimu, mažametė motinos nepasiilgsta ir dabar.

Gruodžio 30 d. mergaitę motinai turėjusi perduoti Neringa Venckienė tai padaryti atsisakė, pareiškusi, kad prievarta vaiko neišveš. Jos palaikyti Klonių gatvėje kasdien dvi savaites rinkdavosi 20-30 žmonių būrys, o nutarties vykdymo dieną – daugiau kaip 100. Nuolat grupelė žmonių atvykdavo pabudėti ir po Naujųjų metų.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepsichologas

Nepsichologas portretas
Sunki joms užduotis...jei pasakys nors žodį prieš Venckienę-bus išvadintos pedofilų klanu ir pan.

nesupranta mergaite

nesupranta mergaite portretas
Pabandytų pasakyt mergaitė , kad mamos pasisilgo, jai dar ne tokius rašinelius rašyt tektų. Vargšė mergaitė, ji dar nenutuokia, kaip jos gyvenimą griauna tetulės šeima. Jokios ten meilės nėra - tik isteriška pedofilų paieška ir nežmoniška neapykanta jos motinai. Manau, kad gyvenimas viską sugrąžina bumerangu, bet ar nebus per vėlu....

na ir seimynele

na ir seimynele portretas
Garliavoje, vargsas vaikas, tiesiog apgailetinai skamba visi tetuliu ir bobuciu aiskinimai, kad nereikia mamos... gaila, kad si seimynele del savo interesu ir be jokiu skrupulu taip traumuoja mergyte.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių