Proteste prieš gėjų eitynes - radikalūs šūkiai (papildyta)

Prie Vilniaus savivaldybės vykusioje protesto akcijoje prieš gėjų eitynes netrūko radikalių pasisakymų. Renginyje dalyvavo ir kunigai, vaikai, iš Kauno atvykę politikai.

Gėjus prilygino pedofilams

„Pedofilija - jaunesnysis homoseksualizmo brolis“, - rėžė renginyje pasisakęs Kauno vicemeras, jaunalietuvis Stanislovas Buškevičius. Susirinkusiems jis aiškino, kad Dievas sukūrė vyrą ir moterį, kad pratęstų giminę, o homoseksualai to padaryti negali.

„Vaikai per užpakalį negimsta“, - konstatavo laikinosios sostinės mero pavaduotojas.

Kunigai pasmerkė eitynes

Nuo improvizuotos scenos kalbą sakęs monsinjoras Alfonsas Svarinskas išvedė paraleles tarp homoseksualizmo, nacizmo ir komunizmo. Šventikas tikino, kad šiuo metu vienijasi vidaus ir išorės priešai.

„Tie, kas yra su homoseksualais, yra prieš tautą“, - kalbėjo Katalikų bažnyčios atstovas.

Jonas Varkala, kitas renginyje pasisakęs kunigas teigė, kad homoseksualizmas prieštarauja ne tik krikščionybei, bet ir visoms kitoms religijoms. Garbaus amžiaus kunigas mestelėjo ir nešvankių žodelių: keletą kartų jis pakartojo, kad su homoseksualizmo reiškiniu į Lietuvą atėjo vadinamasis „shopping and fucking“.

P.Gražulis pliekė konservatorius

Progos pasisakyti nepraleidęs parlamentaras Petras Gražulis tvirtino, kad Vilniaus meras Vilius Navickas yra krikščionių demokratų meras, o duodamas leidimą gėjų eitynėms jis išdavė savo rinkėjus.

P.Gražulis taip pat akcentavo, kad ankstesni Vilniaus merai - Artūras Zuokas bei Juozas Imbrasas - jokių gėjų eitynių anksčiau nėra leidę. Be to, kliuvo ir dviem konservatorių atstovams Seime - Mantui Adomėnui bei Kazimierui Uokai. Jie, anot P.Gražulio, žadėjo ateiti į mitingą, tačiau savo žodžio nesilaikė.

Merui - sudaužyta karūna

Sostinės vadovui kliuvo ir nuo protesto akcijos organizatorių. Mitingo metu ant improvizuotos scenos buvo padėta gelsva, greičiausiai keramikinė karūna, kurią renginio organizatoriai žadėjo uždėti Vilniaus merui, jei šis sutiks išeiti laukan ir pasikalbėti su protestuotojais.

Visgi Vilius Navickas piketuotojams nepasirodė, todėl jam buvo paskelbtas improvizuotas verdiktas. „Kaip dūžta šita karūna, taip tu prarandi valdžią. Ir netrukus tu tai savo akimis pamatysi“, - grūmodamas savivaldybės dangoraižio pusėn kalbėjo vienas iš akcijos organizatorių. Netrukus jis trenkė karūną į žemę ir ši subyrėjo į šipulius.

Atsiribojo nuo marginalų

Protesto akcijoje prieš homoseksualų eitynes neapsieita be radikalo Mindaugo Murzos ir jo šalininkų, kurie dalyvauja daugumoje Vilniuje vykstančių protesto akcijų. „Murzininkai“ į protesto akciją buvo atsinešę dvi vėliavas. Mitingo pabaigoje renginio organizatoriai nuo M.Murzos ir jo šalininkų viešai atsiribojo.

Beje, tarp mitinguotojų sukiojosi ir buvęs Kauno meras Vytautas Šustauskas. Politikas teisės pasisakyti negavo, tačiau susirinkusiųjų akis traukė nauju įvaizdžiu - V.Šustauskas protestavo nusiskutęs barzdą.

Įvairios protesto formos

Gėjų eitynių oponentai prie sostinės savivaldybės atėjo pasidabinę įvairiausiais plakatais, specialiais marškinėliais.

Jauna mama ir šalia jos esantys trys vaikais buvo apsirengę marškinėlius su užrašu „Aš - už sveiką Lietuvą“. Du jaunuoliai vilkėjo marškinėlius, ant kurių buvo pavaizduotas ženklas, kuriuo nepritariama lytiniams santykiams tarp vyrų. Po šiuo ženklu buvo suraitytas prierašas: „Nėra kuo didžiuotis“. Dvi jaunos merginos laikė plakatą „Už dorą tautą“.

Tačiau būta ir drastiškesnių prostesto formų. Pavyzdžiui, vienas jaunuolis atėjo su plakatu, ant kurio parašyta „Gaidžių vieta Vievio paukštyne“, o jau minėti nacionalistai į renginį atsinešė plakatą su užrašu „Šalin išsigimėlius“.


Šiame straipsnyje: Gėjaigėjų eitynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių