Prokuroras: Kauno valdininkas Z. Girčys nubaustas per švelniai

Prašoma griežtinti bausmes dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir panaudojimo nuteistam Kauno valdininkui ir jo bendrininkei.

Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokuroras Arūnas Purvainis Lietuvos Aukščiausiajam Teismui pateikė kasacinį skundą, kuriuo prašo skirti griežtesnes bausmes kaltais dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir panaudojimo pripažintiems tuomečiams Kauno miesto savivaldybės administracijos Komunalinio skyriaus vedėjui Zenonui Girčiui ir jo bendrininkei - bendrovės „Tiltų ekspertų centras“ direktorei Odetai Jokubauskienei.

Prokuroras prašo pakeisti tiek pirmos instancijos, tiek apeliacinės instancijos metu priimtus nuosprendžius.

Anot jo, yra pagrindo manyti, kad teismai netinkamai pritaikė baudžiamojo įstatymo nuostatas, reglamentuojančias bausmės skyrimą - tai esą lėmė, jog skirtos per mažos bausmės nuteistiesiems.

„Be to, yra pagrindo manyti, kad teismai nepagrįstai konstatavo Z.Girčio bendrininkei atsakomybę lengvinančią aplinkybę - gailėjimąsi padarius nusikaltimą“, - kasacinio skundo motyvus vardino prokuroras.

2012 metų birželio 7 dienos nuosprendžiu Kauno miesto apylinkės teismas Z.Girčį pripažino kaltu dėl dokumento klastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei piktnaudžiavimo. Teismas Z.Girčiui skyrė subendrintą 5200 litų baudą.

O.Jokubauskienė be užstato dvejiem metams atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, o baudžiamoji byla jos atžvilgiu nutraukta.

2012 metų lapkričio 6 dieną Kauno apygardos teismas, išnagrinėjęs bylą apeliacine tvarka, Z.Girčio, prašiusio jį išteisinti, skundą atmetė, o prokuroro patenkino iš dalies: panaikino O.Jokubauskienės atžvilgiu priimtą pirmos instancijos teismo nuosprendį ir O.Jokubauskienę pripažino kalta dėl dokumento klastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei skyrė jai 2600 litų baudą.

Z.Girčys ir O.Jokubauskienė pripažinti kaltais dėl realiai neatliktų darbų 2007 metais, kai buvo suklastoti dokumentai ir pasirašyta sutartis dėl tilto per Jiesios upę, viaduko per geležinkelį Marijampolės plente, Kauno mieste ir Rokuose rekonstrukcijos techninių projektų parengimo ir statinio projekto vykdymo priežiūros.

Bylos duomenimis, buvo suklastotas atliktų darbų aktas ir PVM sąskaita faktūra, kuria remiantis, Kauno miesto savivaldybė sumokėjo bendrovei „Tiltų ekspertų centras“ beveik 250 tūkst. litų.

Prokuroras prašo pakeisti pirmos ir apeliacinės instancijų teismų nuosprendžius - O.Jokubauskienei skirti 9100 litų baudą, Z.Girčiui - 14,3 tūkst. litų baudą.

Z.Girčys neseniai buvo išteisintas kitoje byloje, kur su švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio žmona architekte Edita Pavalkiene bei Kauno miesto savivaldybės tarnautoju Valiumi Knokneriu buvo teisiami dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų suklastojimo ir panaudojimo, taip pat didelės vertės svetimo turto iššvaistymo.

Anksčiau Z.Girčys išteisintas vadinamojo auksinio tualeto byloje.

Pastarieji du išteisinamieji nuosprendžiai prokurorų taip pat yra apskųsti apeliacine tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Recidyvistas

Recidyvistas portretas
Šiandien Girčiui vėl uždėjo antrankius ir išvežė į daboklę. Tokį tik grabas ištiesins, ne kitaip.

klausimėlis

klausimėlis portretas
prašom pasakyti, kur pons Girčys dirba dabar?

Jane

Jane portretas
Tegyvuoja teisingiausias - humaniskiausias teismas Lietuvoje!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių