Prokuroras: ateitis parodys, kodėl šios partijos nori jungtis

Prokuroras Saulius Verseckas teigia, jog ateitis parodys, ar Darbo partija susijungimo su „Tvarka ir teisingumu“ nebandys išnaudoti siekdama išvengti nepalankaus nuosprendžio vadinamojoje juodosios buhalterijos byloje.

Tokią nuomonę valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras žurnalistams išdėstė penktadienį po Apeliacinio teismo posėdžio, kuriame buvo nagrinėjamas S. Versecko skundas dėl ankstesnės nutarties atmesti jo prašymą neleisti Darbo partijai jungtis sus kita parlamentine partija.

„Kadangi šiandien Darbo partijos atstovai savo atsiliepime į skundą kaip ir išdėstė savo poziciją, kad juridinio asmens reorganizacija ne kliūtis juridinio asmens baudžiamajai atsakomybei, tai pažiūrėsime ateityje, ar jų nuomonė tuo klausimu nepasikeis. Jeigu, sakykime, vyks juridinio asmens reorgannizacija ir bus priimtas nuosprendis, ar nebus apeliaciniuose skunduose argumentų, kad skundas negalėjo būti priimtas prieš reorganizuotą juridinį asmenį“, - sakė S. Verseckas, paklaustas, ar mano, kad Darbo partija būsimą susijungimą gali panaudoti kaip argumentą tolesniame bylos nagrinėjime.

Teismas sprendimą dėl prokuroro skundo skelbs antradienį. Ši nutartis bus galutinė ir neskundžiama.

S.Verseckas anksčiau Vilniaus apygardos teismo prašė apriboti partijos veiklą ir taip jai neleisti jungtis su partija „Tvarka ir teisingumas“, nes jo manymu, tokiu atveju Darbo partija išnyktų ir jos nebebūtų galima patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Vilniaus apygardos teismas prokuroro prašymą atmetė, pareikšdamas, jog kliūčių reorganizuoto juridinio asmens baudžiamajai atsakomybei nėra. Prokuroras šią nutartį apskundė.

Apygardos teismas taip pat paskelbė, kad pagal įstatymus, naujas juridinis asmuo trejus metus bus atsakingas už Darbo partijos veiksmus.

Prašymą dėl partijos veiklos apribojimo prokuroras pateikė netrukus po to, kai Darbo partija pradėjo derybas dėl jungimosi su „Tvarkos ir teisingumo“ partija.

Baudžiamoji byla dėl galimos „juodosios buhalterijos“ toliau turėtų būti nagrinėjama kovo 18 dieną.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, Seimo pirmasis vicepirmininkas Vytautas Gapšys, Seimo narė Vitalija Vonžutaitė kaltinami organizavę apgaulingą partijos buhalterinės apskaitos tvarkymą. Šioje byloje be minėtų trijų parlamentarų kaltinama pati Darbo partija ir buvusi jos finansininkė Marina Liutkevičienė.

Darbo partijos atstovai kategoriškai atmeta kaltinimus ir bylą sako esant politine. Ši byla teismą pasiekė dar 2008 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arunas

arunas portretas
Apeliacinis teismas padės taškus ant i.

www

www portretas
kiek jus dar zaisit kate pele ar dar nenusibodo su savo su.....a /demokratija/ tie vaikiski zaidimai o gal cia viskas del duju tik zmonem akis muilinat kad vyksta bylinejimasis. nedarykit to /cirko/ nes jau igriso ........

tikrai

tikrai portretas
nu ir veideliai abiejų...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių