Prokurorai užsimojo iš D.Kedžio atimti dukrą ir iškėlė baudžiamąją bylą

Generalinė prokuratūra rengia teismui ieškinį, kuriuo prašys apriboti, dviguba žmogžudyste įtariamo Drąsiaus Kedžio teises į jo penkiametę dukrą.

Vilniaus apygardos prokuratūra savo ruožtu atnaujino Baudžiamąją bylą, kurioje D.Kedys yra kaltinamas pagal Baudžiamojo kodekso 163 straipsnį - piktnaudžiavimas tėvo teisėmis ir pareigomis.

Kilus pedofilijos skanadalui, šių metų rugpjūčio mėnesį, iškelti Baudžiamąją bylą buvusiam sugyventiniui paprašė mergaitės motina Laimutė Stankūnaitė. Ji tokio žingsnio ėmėsi kai D.Kedys viešai išplatino paties filmuotą vaizdo medžiagą, kurioje mergaitė pasakoja kaip ją tvirkino nušautas teisėjas Jonas Furmanavičius, Andrius Ūsas ir Aidas, kurio asmenybės D.Kedžiui nustatyti nepavyko.

Tokiais savo veiksmais, A.Stankūnaitės teigimu darė neigiamą įtaką mergaitei.

Nors tyrimas buvo pradėtas, tačiau rugsėjo 4 d. Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Nerijus Bieliauskas jį nutraukė, teigdamas, kad nėra pagrindo pareikšti įtarimus D.Kedžiui.

Dabar tyrimas vėl atnaijintas, remiantis tais pačiais faktais - internete patalpinta vaizdo medžiaga.

Už piktnaudžiavimą tėvo teisėmis ir pareigomis, Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą, laisvės apribojimą arba laisvės atėmimą iki 5 metų.


Šiame straipsnyje: Kedysbyla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių