Prokurorai rengia ieškinį dėl butų šalia „Ozo“ ir „Siemens arenos“

Generalinė prokuratūra pranešė pradėjusi rengti ieškinį teismui, nes nesulaukė Vilniaus savivaldybės atsakymo į lapkričio pradžioje sostinės valdžiai nusiųstą reikalavimą nutraukti viešąjį interesą pažeidžiančias sutartis dėl butų statybos šalia visuomeninės paskirties pastatų.

„Generalinė prokuratūra savivaldybei sutartims nutraukti buvo skyrusi laiko iki gruodžio 19 dienos. Negavusi iš savivaldybės jokio atsakymo apie nutrauktas sutartis, prokuratūra rengia ieškinį teismui“, - teigiama prokuratūros atsakyme BNS.

Prokurorai lapkričio 7 dieną kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą reikalaudami nutraukti sutartis, kurių pagrindu pastatyti įvairūs statiniai „Ozo“, „Siemens arenos“ ir „Vichy vandens parko“ teritorijoje Vilniuje.

Kreipimesi į sostinės savivaldybę teigta, kad bendrovės, statydamos pastatus minėtose teritorijose su gyvenamosios paskirties patalpomis, pažeidė sutartis, kuriomis bendrovėms leista naudotis sklypais Vilniuje.

„Atsižvelgiant į šias aplinkybes, savivaldybė, kaip sandorio šalis, privalo imtis priemonių, kad būtų nutrauktos sutartys su bendrovėmis, kurios užstatymo teise suteiktas žemės sklypo dalis neatlygintinai naudoja ne sutartyse numatytos prievolės (pramogų parko objektų statyba) vykdymui, o savo komercinių interesų tenkinimui“, - sostinės valdžiai rašė prokurorai.

Prokuratūros teigimu, minėtoje teritorijoje esančių administracinių pastatų korpusuose įrengta šimtai butų.

„Tuo tarpu “Ozo„, “Vichy vandens parko„ ir “Siemens arenos„ teritorijoje žemės paskirtį reglamentuojančiuose teisės aktuose nurodyta, kad ten gali būti statomi tik tokie statiniai, kurie reikalingi “savivaldybių funkcijoms atlikti„. Generalinės prokuratūros manymu, butų statyba ir pardavimas į savivaldybės funkcijas nepatenka“, - teigia Generalinė prokuratūra.

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rūta Dirsienė sakė nežinanti, kada ieškiniai pasieks teismą, nes prokurorams būtina apibendrinti daug medžiagos.

Savivaldybei gavus GP reikalavimus Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas lapkričio 23 pabrėžė, kad prokurorų pozicija yra suformuluota remiantis teisto asmens - buvusio Vilniaus tarybos nario Algio Baranausko - teiginiais.

„Pagrįsta teigti, kad suinteresuotas asmuo A.Baranauskas, pasinaudodamas savo ryšiais teisėsaugos institucijose, tame tarpe ryšiais Generalinėje prokuratūroje, siekia galimai nusikalstamai pasipelnyti“, - raštu prokurorams atsakė A.Zuokas.

Šiuo raštu jis kreipėsi ir į Seimo narius bei paragino ištirti, ar generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis siųsdamas reikalavimus savivaldybei elgėsi teisėtai ir neveikė išvien su A.Baranausku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuo Ozo

 nuo Ozo portretas
keista,tiek ilgai trunka pastebėti,kad sklypas ir išnuomotas ir jame atsirado kiek kitokių,negu buvo teigiama pastatų.Manau dar kokius 10 metų bus aiškinamasi kam ir kokiu pagrindu nuomininkai išnuomojo subnuomininkams,tie savo ruožtu pastatė,paėmė babkes(niekas juk žemės nepirko,pinigai nepateko nei į saviv.,nei į biudžetą).Žmonių niekas tikrai nekraustys,(gaila tik,kad šioje vietoje nestatė bent 16-ukščių),o nubausti nebus ko,nes,manau ,statytojai dingę.Žodžiu abonimentinį sumokėjo ir tiek žinių.Lyg tarp bananų nubrėžtos linijos gyventume.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių