Prokurorai darkart nusprendė: D.Kedžio mirtis nebuvo smurtinė

Ketvirtadienį Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos departamento prokuroras Artūras Urbelis, iš naujo išnagrinėjęs Drąsiaus Kedžio mirties priežasties nustatymui surinktą medžiagą ir specialistų bei ekspertų vertinimus, nusprendė ikiteisminį tyrimą nutraukti.

„Drąsiaus Kedžio mirties priežastis nėra nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo pasekmė“, – tokios išvados priėjo daugiau kaip dvidešimt metų ypatingai svarbias bylas tiriantis prokuroras, rašoma prokuratūros pranešime spaudai.

Tokį patį sprendimą Generalinės prokuratūros prokurorai jau buvo priėmę 2011 metų gegužės 27 dieną, tačiau su šiuo prokuroro sprendimu nesutikusi nukentėjusioji Laimutė Kedienė jį apskundė ir teismas įpareigojo prokurorus iš naujo nagrinėti šią baudžiamąją bylą.

Nukentėjusioji turi teisę per dvidešimt dienų ikiteisminį tyrimą apskųsti aukštesniajam prokurorui – Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiajam prokurorui.

D.Kedžio kūnas Kauno marių pakrantėje buvo rastas 2010-ųjų balandį.

Praėjusių metų pabaigoje visuomenės apklausa parodė, kad dauguma Lietuvos didžiųjų miestų gyventojų netiki teisėsaugos pareigūnų išvadomis, jog Kauno pedofilijos bylos centre buvę D.Kedys ir Andrius Ūsas mirė nesmurtine mirtimi.

Bendrovės „Prime consulting“ apklausos duomenimis, vos 4,4 proc. apklaustų miesto gyventojų teigė manantys, kad oficiali versija yra teisinga ir jie mirė savo mirtimi. 30 proc. respondentų sakė manantys, kad tiek D.Kedys, tiek A.Ūsas buvo nužudyti. Dar 24,8 proc. tvirtino, kad buvo nužudytas tik D.Kedys, o 3 proc. – kad tik A.Ūsas.

37,8 proc. apklaustųjų sakė, kad jiems ši tema visiškai neįdomi.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

1

1 portretas
TAI VIENAS PO KITO SPRINGSTA- ne smurtine mirtis - matit dirbo auksto lygio profesionalai .

Alebardo

Alebardo  portretas
Kai sulaiko gaują, kuri grobdavo senukų turtą, teisėsauga praneša, kad jų aukos "mirdavo keistomis aplinkybėmis" - tai padauginę alkohio, tai panašiai, bet neabejotinai tos mirtys nebuvo atsitiktinės. O va Kedžio ir Ūso mirtys - akivaizdžiai atsitiktinės.... Kaip ir Pociūno. Tiesiog nelaimingi atsitikimai, be jokio išorinio poveikio....

JO JO

JO JO portretas
Mirtis ne smurtine, nes nera smurto irodymu :)
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių