Prokuratūros atvėrė duris vaikams

Lietuvos Respublikos prokuratūros veiklos 20 metų jubiliejų minintys prokurorai ketvirtadienį moksleiviams atskleidė darbo užkulisius.

Generalinėje ir apygardų prokuratūrose vakar buvo neeilinė dar diena. Nuo ankstyvo ryto jose šmirinėjo 10-11 klasių moksleiviai.

„Mūsų tikslas - priartinti jaunimą prie prokuratūros, leisti jiems iš arčiau pažvelgti į mūsų veiklą. Svarbu jiems paaiškinti, kokiais klausimais jie gali kreiptis į prokuratūrą pagalbos. Mes siekiame, kad jaunoji karta žinotų, jog prokuratūrose jie visada yra laukiami, o specialistai yra pasiruošę atsakyti į jiems rūpimus klausimus“, - sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis.

Kauno apygardos prokuratūroje lankėsi keliasdešimt A.Puškino ir M.Mažvydo vidurinės mokyklos moksleivių, kuriems prokuratūros darbuotojai pasakojo apie institucijos funkcijas, kasdieninio darbo subtilybes, baudžiamąją nepilnamečių atsakomybę.

Prokuratūros jubiliejiniame renginyje „Prokuratūrai 20 - ką aš žinau apie prokurorą?“ apsilankę moksleiviai ne tik pildė, bet ir demonstravo žinių bagažą atsakydami į jiems parengtus klausimus.

Prokuratūros atstovai teigė, kad moksleiviai pasirodė puikiai, o M.Mažvydo mokyklos vienuoliktokės Indrė Surgelytė ir Karolina Drabišauskaitė teisingai atsakė net į 14 iš 15 klausimų. Trumpoje finalinėje kovoje laimėjusiai I.Surgelytei K.Betingis įteikė Lietuvos Respublikos Konstituciją.

Savaitgalį prokuratūros vaikams organizuoja futbolo turnyrą. O vėliau - ir daugiau sportinių renginių.

20-ečio sukaktį Lietuvos prokuratūra mini kovo 30 d.


Šiame straipsnyje: prokuratūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių