Prokuratūra apskundė Igorio Achremovo paleidimą į laisvę

Pirmadienį Vilniaus apylinkės prokurorai apskundė žurnalisto Vito Lingio žudiko Igorio Achremovo paleidimą į laisvę.

„Mes motyvuojame, kad pažeisti teisingumo principai. Jis įvykdė sunkų nusikaltimą, be to bausmė jam ir anksčiau švelninta ne vieną kartą - mirties bausmė buvo pakeista į įkalnimą iki gyvos galvos, po to - į 25 laisvės atėmimą. Manoma, kad šią bausmę jis turi atlikti iki galo“, - Diena.lt sakė Vilniaus apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Julius Rėksnys.

Paleisti I.Achremovą į laisvę praėjusį ketvirtadienį nusprendė Vilniaus m. 3-iasis apylinkės teismas.

Šio teismo nutartį, prokurorai apskundė Vilniaus apygardos prokuratūrai.
I.Achremovas už grotų jau yra praleidęs 16 metų. Šis kartas jau buvo penktasis „Achremo“ bandymas ištrūkti į laisvę.

1994 m. rudenį I.Achremovas, kaip ir „Vilniaus brigados“ vadeiva vadintas Borisas Dekanidzė, buvo nuteistas mirties bausme. B.Dekanidzei jis buvo įvykdytas, o I.Achremovui tuo pačiu nuosprendžiu mirties bausmė buvo pakeista įkalinimu iki gyvos galvos.

Po dešimties metų Vilniaus apygardos teismas „Vilniaus brigados“ nariui įkalinimą iki gyvos galvos pakeitė į 25 metų laisvės atėmimo bausmę. Į laisvę I.Achremovas turėjo išeiti 2018 m. spalio 21 d.

I.Achremovas pataisos namuose vadinamas pavyzdingu kaliniu - per visą savo įkalinimo laiką buvęs „Vilniaus brigados“ narys skatintas net 15 kartų.

Kartu su I.Achremovu ir B.Dekanidze buvo nuteisti ir Viačeslavas Slavickis (Slavėnia) bei Borisas Bobičenka (Slonas). V.Slavickiui skirta 14, o B.Bobičenkai - 13 metų laisvės atėmimo bausmė.

Abu jie jau seniai laisvėje. Policijos duomenimis, V.Slavickis išvykęs į užsienį, o apie B.Bobičenką pareigūnai teigia nieko negirdėję.

Slavėnia už grotų praleido 14 metų, Slonas, kuriam teismas buvo skyręs 13 metų ir 3 mėnesius nelaisvės, kalėjo šiek tiek daugiau nei 12 metų.

Nustatyta, kad mirties bausme nuteistas B.Dekanidzė buvo V.Lingio nužudymo organizatorius, o I.Achremonas tieisoginis vykdytojas, paleidęs šūvius į žurnalistą. V.Slavickis ir B.Bobiženka buvo „Achremos“ pagalbininkai, stebėję aplinką ir turėję visiems užtikrinti saugų atsitraukimą.

Vėliau I.Achremovas pareigūnams sutiko atskleisti šio nusikaltimo detales, todėl mirties bausmė jam buvo pakeista į įkalinimą iki gyvos galvos.


Šiame straipsnyje: AchremovasVilniaus brigada

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių