Pritarta siūlymui išpirkti kino teatro „Romuva“ akcijas

Kauno miesto taryba pritarė sprendimui iš uždarosios akcinės bendrovės kino teatro „Romuva" akcijų dalininko Ramūno Šalūgos išpirkti 15,31 proc. kino teatro akcijų. Toks sprendimas suteikia galimybę savivaldybei tapti vienintele „Romuvos“ akcininke ir pradėti uždarosios akcinės bendrovės pertvarką į viešąją įstaigą.

„Šis sprendimas parodo tarybos narių požiūrį į tai, kas turėtų vykti šiame kino teatre. Jis turi tenkinti visuomeninius poreikius ir vykdyti ne komercinę, bet kultūrinę veiklą, nesiekiant pelno. Čia bus rodomas nekomercinis kinas, organizuojami kino ir kultūros renginiai. Šiek tiek pajamų galėtų gauti iš pagalbinių patalpų nuomos", – sakė Administracijos direktoriaus pavaduotojas Dainius Ratkelis.

„Romuvos" kino teatras yra įtrauktas į kultūros paveldo registrą. Kino teatro direktorė Violeta Diržinauskienė neslėpė, jog pastatas yra labai apleistas. Tačiau, pasak direktorės, šiuo metu nėra galimybių pritraukti europinių lėšų, nes kino teatras įregistruotas kaip uždaroji akcinė bendrovė.

Kino teatro „Romuva" įstatinis kapitalas siekia 580,855 litų. Kauno miesto savivaldybei šiuo metu priklauso 84,69 proc. bendrovės akcijų, likusi dalis – verslininkui R. Šalūgai.

Už kino teatro akcijas R.Šalūga norėtų gauti 480 tūkst. litų, už bendrovės „Rosh" ir kino teatro „Romuva“ sutarties nutraukimą nuo 140 iki 190 tūkst. litų kompensaciją. Nustatyta galutinė suma būtų mokama per 2012-2013 metus.

Savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta darbo grupė derėsis su R.Šalūga dėl akcijų įsigijimo ir svarstys galimybę pabaigti „Rosh„ bei kino teatro „Romuva“ teisminį ginčą, pranešė savivaldybė.


Šiame straipsnyje: Romuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

už portretas
už 15% nuo 580855 Lt nori pusės milijono? A roža ne triesniet? Už dabartinę Romuvos būklę pats padliūga turi primokėt, kokie čia dar išpirkinėjimai gali būti...

nepliurpkit nesamonių

nepliurpkit nesamonių portretas
nusipirko paveldo objektą ir ciulpia varputę? buot per lūpas jei netvarko nacionalizuot, ir jokių kompisacijų.. va tep va...

gerulis

gerulis portretas
CHA CHA ir spėkit kieno čia ausys kyšo, ogi to paties pseodopatrioto fašisto būškės nagučiai :DDDDDDDDDDD
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių