Pristatytas biografijų žinynas „Klaipėda. Kraštiečiai“

Klaipėdoje pristatytas ilgai lauktas biografijų žinynas „Klaipėda. Kraštiečiai“. Į pristatymo šventę susirinko didelis būrys iškilių Klaipėdos asmenybių.

Ketvirtadienio vakarą I. Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje įvyko enciklopedinio biografijų žinyno „Klaipėda. Kraštiečiai“ pristatymo šventė.

Į renginį atvyko gausus būrys uostamiestyje ir visoje Lietuvos žinomų mokslo, meno, verslo bei politikos asmenybių. Daugeliui iš jų nepasididžiavo tarti ir sveikinimo žodį.

Renginio metu pasisakyti buvo kviečiami Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos prezidentas Antanas Bosas, Neringos meras Antanas Vinkus, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, miesto savivaldybės tarybos narys ir buvęs miesto meras Vytautas Taraškevičius, režisierius Gytis Padegimas bei daugelis kitų visuomenėje žinomų personų. Visi pasisakiusieji sutiko, jog šis žinynas yra istorinis įvykis uostamiesčio literatūros pasaulyje.

Miesto meras Vytautas Grubliauskas savo sveikinimo kalboje pabrėžė, jog kiekviena į šį žinyną patekusi asmenybė turėtų jausti ne tik pasididžiavimo, bet ir atsakomybės jausmą. Mat suteikta garbė už jau padarytus darbus, įpareigoja juos ir tęsti.

Šį žinyną parengė Kauno leidykla „JJJ leidyba“, o atspausdino Sauliaus Jokužio spaustuvė. 788 puslapių knygoje iš viso sugulė 1387 žymių, uostamiesčiui ir Lietuvai nusipelniusių žmonių biografijos. 1200 iš jų - tai dabartinė kartos iš Klaipėdos kilę arba dabar čia gyvenantys žmonės, bei tie kuriems gyvenimo uostamiestyje tarpsnis buvo itin reikšmingas.

Vakaro metu vardiniai knygos egzemplioriai buvo įteikti prie šio žinyno leidybos prisidėjusiems asmenims.

Pristatymo šventę vedė, I. Simonaitytės viešosios bibliotekos vadovas Juozas Šikšnelis, renginio metu koncertinę programą atliko Juozo Karoso muzikos mokyklos kamerinis styginių orkestras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Susidomėjęs

Susidomėjęs portretas
O kada Šikšnelis naują knygą pristatys?

Klaupėdietė

Klaupėdietė portretas
Nemanau,kad garbingiems Gerlachų namams tinka palėpių terminai.Renginiai vyksta ne palėpėje,o mansardoje.Tai visai kita patalpos paskirtis.Pasidomėkite ir suprasite kodėl

rita

rita portretas
Galvijų-pasipūtėlių šaika (šaika - t.y. nusikaltėlių grupuotė, liaud.)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių