„Prisma“ didcentris išdygs Pramonės prospekte

Kauniečiai jau netrukus galės išvysti, kaip Kaune dygsta dar vienas didžiulis prekybos centras. Jis bus papuoštas „Prisma“ prekės ženklu.  

Apie planus statyti didcentrį Kaune „Prisma“ prabilo dar pernai. Iki šio pavasario dėl prekybos centro statybos Pramonės prospekte buvo derinami detalieji planai, tvarkomi būtini dokumentai.

Praėjusią savaitę bendrovė „YIT  Kausta“ pasirašė sutartį su „SSPS-Pramonė“ dėl prekybos centro statybos darbų. Pagal šią sutartį „YIT Kausta“ atliks 13 tūkst. 635 kv.m. bendrojo ploto prekybos centro pastato bei 600 vietų automobilių stovėjimo aikštelės statybos darbus.

„YIT Kausta“ taip pat atliks privažiavimo kelių ir inžinerinių tinklų statybos darbus bei Draugystės gatvės ir Pramonės prospekto sankryžos rekonstrukcijos darbus.  

Darbus planuojama baigti šių metų lapkričio mėnesį.

„Lietuva patraukli prekybos tinklų verslui. Šalyje - vos keletas iš tiesų didelių prekybos centrų, atitinkančių didcentrio (angl. hypermarket) koncepciją, todėl matome erdvės „Prismos“ tinklo plėtrai“, - įsitikinusi investicijų Lietuvoje priežastį nurodo „Prismos“ direktorė Anu Huuska.

Kuo naujasis rinkos dalyvis patrauks pirkėją ir ar tai jam pavyks - spėlioti kol kas anksti. Laikas, ko gero, parodys, ar „Prismai“ lemta įsitvirtinti Kaune.

„Prismos“ ženklas:

Šiuo metu 52 „Prismos“ prekybos centrai veikia Suomijoje, 5 - Estijoje, 2 - Latvijoje ir 3 - Rusijoje.

Visi prekybos centrai priklauso „S Group“ įmonių šeimai. „S Group“ - tai suomių įmonė, įkurta daugiau kaip prieš 100 metų, turinti daugiau nei 1,5 tūkst. prekybos vietų ir 37,5 tūkst. darbuotojų.

Šiai įmonių grupei priklauso mažmeninės prekybos įmonės, degalinių tinklai, degalinių tinklo parduotuvės, specializuotos parduotuvės, viešbučiai ir restoranai, transporto priemonių ir žemės ūkio reikmenų prekybos įmonės, vienas bankas.

2008 m. šios įmonės mažmeninės prekybos apyvarta sudarė 11,8 mlrd. eurų.


Šiame straipsnyje: Prismaprekybos centras kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių