Prieš gėjus nusiteikęs vilnietis aiškino tik išsakęs savo nuomonę

Vilniaus 1-asis apylinkės teismas vilniečiui Edmundui Girskiui už homoseksualių asmenų diskriminavimą ir nesantaikos prieš juos kurstymą skyrė 1040 litų baudą bei konfiskavo kompiuterį.

Pats E.Girskis kaltu neprisipažino ir aiškino internetinio tinklo puslapyje tik išsakęs savo nuomonę.

23 metų vilnietis 2007 metų gegužės 16 d. užregistravo internetinį tinklapį ir jame parašė pareiškimą, kuriame viešai ragino neleisti homoseksualiems asmenims 2007metų gegužės 25 d. organizuoti eitynių.

Šį jo raginimą teismas įvertino kaip siekį suvaržyti teises ir laisves kitokios seksualinės orientacijos žmonių grupei bei nustatė, kad E.Girskio pareiškimas skatino neapykantą homoseksualiems asmenims.

Vis dėlto išanalizavus internete patalpintą tekstą, teismas nenustatė, kad jame buvo viešas kurstymas smurtauti ar fiziškai susidoroti su tokia žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu. Todėl ikiteisminio tyrimo metu E.Girskiui pareikštas kaltinimas, jog jis kurstė smurtauti ar fiziškai susidoroti su homoseksauliais žmonėmis, buvo pašalintas.

Baudžiamasis kodeksas už diskriminavimą dėl asmens lytinės orientacijos numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 3 metų, o už kurstymą prieš homoseksualios orientacijos asmenis - baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 1 metų.


Šiame straipsnyje: teismashomoseksualumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių