Prie Vilniaus teismo – Darbo partijos rėmėjų protestas (papildyta)

Sostinės Lukiškių aikštėje prie Vilniaus apygardos teismo trečiadienio rytą į mitingą susirinko apie 200 sukčiavimu kaltinamos Darbo partijos rėmėjų. Taip pat atėjo ir Seimo nariai Kęstutis Daukšys, Petras Gražulis, Vytautas Gapšys bei kiti.

Susirinkusieji protestą pradėjo giedodami Lietuvos himną.

Plakatai su užrašais „Stiprybės Viktorai“, „Viktorai sveik“, „Nepasiduok Viktorai“, „VMI = KGB”, “DP bylai – tarptautinę ekspertizę“, „už objektyvius teismus“, mėlyni ir balti šalikai su Darbo partijos simbolika ir netgi austas Darbo partijos lyderio atvaizdas – šitaip pasipuošusi kelių šimtų žmonių minia reiškė savo palaikymą Darbo partijai ir protestavo prieš neva korumpuotus Lietuvos teismus.

Piktino susirinkusius ir Darbo partijos byla, ir prokurorų ketinimas padėti kryžių ant Darbo ir Tvarkos teisingumo partijų jungtuvių. Nuo pakylos į susirinkusius kreipęsis Darbo partijos frakcijos Seime seniūnas Vytautas Gapšys grasino skųsti šį sprendimą ir tikino, kad teismai Lietuvoje vis dažniau kišasi į politiką.

„Turbūt visi girdėjote, kad prokuroras trukdo politinėms partijoms susijungti. Tai prokuroro interpretacijos ir atviras kišimasis į politinių partijų gyvenimą. Mes kreipsimės į konstitucinį teismą ir prašysime, kad jis išaiškintų, ar taip gali būti“, - piktinosi V. Gapšys.

Oratorių kalbas periodiškai nutraukdavo įnirtingos minios skanduotės: gėda, gėda! Stiprybės, stiprybės!

„Kodėl Grybauskaitė neatėjo?“, „tegul į Ameriką važiuoja“, - aidėjo pavieniai balsai, bematant sulaukiantys kalbėtojų ir likusios minios palaikymo klegesiu ir šurmuliu. O kiekvienas kalbėtojas prieš nulipdamas nuo tribūnos, savo kalbą baigdavo šūkiu: „Jo širdies skausmas, yra mūsų visų skausmas!“, „Teismai bijo žmonių!“.

Palaikyti politinių bičiulių atvyko ir bendražygiai iš Tvarkos ir teisingumo partijos. Į sceną iškopęs etatinis mitinguotojas ne kartą demonstravęs savo iškalbą prieš Drąsiaus Kedžio palaikymo mitinguose Petras Gražulis rėžė nostalgijos sovietmečiui kupiną kalbą. Politiniu kaliniu prisistatęs politikas lygino save su V. Uspaskichu.

„Kalbu kaip politinis kalinys, išgyvenęs sovietinio persekiojimo baisumus. Tačiau, kai pamačiau, kaip buvo atliekama krata Darbo partijoje, aš pasibaisėjau. Atsimenu, kai pas mus atvažiavo sovietmečiu daryti kratos ir tėvo nebuvo namie. Tai, kol nerado tėvo, o praėjo 3 – 4 valandos, krata nebuvo daroma. Dabar gi viso to nepaisoma. Dabartiniai prokurorai ir teisininkai turėtų pasimokyti iš Kgbistų“, - dėstė P. Gražulis.

Savo kalbą tradicinės šeimos gynėju save pristatantis P.Gražulis baigė savotišku grasinimu valdantiesiems. „Teismai Lietuvoje bijo žmonių. Ateis laikas, kai mes vieni valdysim Lietuvą ir tada teisime juos“, - liepsningą kalbą apibendrino politikas.


Šiame straipsnyje: Darbo partijaprotestasteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

komikais

komikais portretas
paprastų žmonių atsakas butų toks MES PRIEŠ BETVARKĘ LIETUVOJE ,PRIEŠ AFERIZMĄ IR KT NEIGIAMUS REIŠKINIUS UŽ TEISINGUMĄ . TEN NE PIKETUOTOJAI TAI // TIMURO // BURYS.

oho

oho portretas
kiek runkeliuku susirinko, vagis palaikyti ar ko?

IDOMU

IDOMU portretas
AR TA MOTERIS SU UŽRAŠU SUPRANTA APIE POLITINI SOSIDOROJIMĄ , GAL KONSERVŲ FABRIKE DIRBA ,
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių