Prie Seimo - protesto akcija už 2010 metų biudžetą

Antradienio ankstų rytą Vilniuje prie Seimo rūmų vyko aktyvių piliečių akcija „Populizmas – baisiau už kiaulių gripą“.

Piketą inicijavo Lietuvos Sąjūdis drauge su Lietuvos ateičiai neabejingu jaunimu.

Pagrindinis teatralizuotos akcijos tikslas – stabdyti populizmo plitimą seimo opozicijos narių gretose, raginant juos prisiimti visą politinę ir asmeninę atsakomybę bei vardan Lietuvos valstybės ateities ir kuo efektyvesnio sunkmečio įveikimo balsuoti už 2010 metų biudžetą.

„Šia akcija norėjome parodyti, kad ir garbingo amžiaus sulaukę Sąjūdžio žmonės, ir savo valstybės ateičiai neabejingas jaunimas, vieningai ir atsakingai suvokiame, kad sunkmetis savaime nesibaigs. Mes galime patys tvarkytis savo valstybėje. Palaikome darbingos Vyriausybės strateginius sprendimus, suprantame kai kurių skausmingų sprendimų neišvengiamumą. Todėl nusikalstamais laikome opozicinių partijų tarpe subujojusį populizmą, besaikį tuščią politikavimą, atsakomybės stoką, perteklinę neargumentuotą kritiką dirbančios valdančiosios daugumos adresu“, -  teigė vienas iš akcijos organizatorių Lietuvos sąjūdžio Vilniaus tarybos narys Paulius Rutkauskas.

Opozicinių partijų atstovams buvo siūloma skiepytis nuo populizmo viruso. Akcijos dalyviai kaip apsaugos priemones nuo plintančio pavojingo viruso dovanojo visiems po česnako galvutę ir apsauginę kaukę, papuoštą užrašais: „Stop populizmui“, „Balsuok už biudžetą“, „Biudžetas – skiepai nuo opozicijos populizmo“.


Šiame straipsnyje: biudžetasprotestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių