Prie Seimo bus naikinamas aštuonkojis iš šiukšlių

Penktadienį Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo rūmų bus užbaigta ekologinė akcija „Mes – už švarų miestą!“. Į ją bus atgabentas iš šiukšlių pagamintas aštuonkojis, jis bus išformuotas ir išvežtas specialiu transportu perdirbti.

Saulėtą popietę į Katedros aikštę rinkosi sostinės lopšelių-darželių, darželių ir mokyklų auklėtiniai. Čia iš jų surinktų plastiko ir popieriaus atliekų buvo suformuotas aštuonkojis, kuris netrukus pajudės Nepriklausomybės aikštės link.

Vilniaus miesto vaikų darželių, mokyklų, gimnazijų vaikai nuo 5 iki 18 metų dvi savaites rinko ir rūšiavo plastiko ir popieriaus atliekas, kurios vėliau buvo supiltos į maišus, o šie, surišti virvėmis, virto aštuonkoju. Apie pirmą valandą dalyvių Katedros aikštėje buvo gerokai per šimtą, šis skaičius turėtų išaugti, nes dar ne visi maišai, ant kurių surašyti darželių ir mokyklų pavadinimai, sulaukė savo šeimininkų.

Kiek naudinga ši akcija mažiesiems jos dalyviams?

Kalbintos darželių ir pradinės mokyklos auklėtojos teigė, kad pirmiausia vaikams, žinoma, tai yra pramoga. Tačiau net ir linksmindamiesi jie gauna žinių, kurios, kaip vylėsi auklėtojos, nors šiek tiek liks jų galvose.

„Na, be to, kad jiems tai pramoga, vaikai įgauna supratimo, kas yra tvarka. Viliuosi, kad jie nors kiek tos tvarkos laikysis“, - sakė pradinės mokyklos „Žiniukas“ jungtinės trečiokų ir ketvirtokų klasės auklėtoja Viktorija.

Patys vaikai, paklausti, ar naudinga jiems ši akcija ir dabar namie taip pat rūšiuos atliekas, atsakė, kad ne visi turi tokią galimybę, nes daugelio jų kiemuose nėra atliekų rūšiavimo konteinerių.

Lopšelio-darželio „Pipiras“ auklėtoja Goda teigė, kad ši akcija mažiesiems tikrai davė naudos: „Jie dar žiūri į viską kaip į žaidimą ir labai rimtai visko nepriima, bet dabar jau moko savo tėvus ir mus, kad reikia rūšiuoti. Savo darželyje mes irgi rengiame įvairias akcijas, rašome su aplinkosauginiu švietimu susijusius projektus.“

Ši „Avilio teatro“ organizuota akcija – projekto, skirto vaikų aplinkosauginiam aktyvumui skatinti, dalis. Projekto tikslai – skatinti vaikus nuo mažų dienų saugoti supančią aplinką, ugdyti jų ekologinį sąmoningumą, rinktis aplinkai palankų gyvenimo būdą.

 


Šiame straipsnyje: šiukšlėsatliekos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių