Prie savivaldybės – protestas prieš A.Zuoko savivalę

Artėjant rinkimams sujudo sostinės savivaldybės opozicijoje esantys konservatoriai. Šios politinės jėgos atstovai surengė protesto akciją prieš augančias šilumos kainas.

Negavę savivaldybės leidimo mitingui konservatoriai ėmėsi gudrybės ir deklaravo, kad į protesto akciją susirinks ne daugiau nei 10 žmonių. Pusvalandį trukusio mitingo metu susirinkusios kelios dešimtys, plakatais ir konservatorių partijos simbolika nešini žmonės, stengėsi nepažeisti įstatymo ir protestavo atskiromis grupelėmis.

Susirinkusieji reikalavo miesto valdančiųjų politikos skaidrumo, žemesnių kainų už šildymą ir apynasrio „Vilniaus energijai“.

„Praėjusiais metais už šildymą gavau 700 litų, o šiemet jau 1400. Ką tai reiškia? Aišku, kad protestuosiu. Gal šiandien rezultato ir nebus, tačiau visuomenės balsas bus išgirstas ir, manau, valdžia sudrebės galvodama apie kitą mėnesį“, - kalbėjo ilgametis protesto akcijų dalyvis, prisistatęs Pauliumi.

Protestuotojų tarpe sukiojosi ir savivaldybės opozicijos atstovai: konservatoriai Vidas Urbonavičius ir Mantas Adomėnas. Pastarasis teigė, kad nedavusi leidimo savivaldybė parodė, kad yra nepakanti kitaminčiams.

„Jiems ši tiesa nepatinka, kad Artūras Zuokas ir „Vilniaus energija“ veikia išvien ir smaugia žmones. Dabar jie bando administracinėmis priemonėmis apriboti piliečių saviraišką, bet jiems tai nepavyks“, - teigė M.Adomėnas.

Protesto akciją filmavę Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai teigė, kad konservatoriai manipuliuoja teiginiais. Kalbėdami apie neišduotą leidimą protestuoti jie neatskleidžia visos tiesos iki galo.

„Leidimo protesto akcijai ar susibūrimui iki 10 žmonių nereikia. Mano žiniomis, jie būtent tai ir deklaravo, kad bus iki 10 žmonių. Nebuvo prašymo, nėra ir leidimo. O visos kitos kalbos - nevisai gražios“, - kalbėjo pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gediminas

gediminas portretas
Dėl šildymo kainų Vilniuje. Reikia priminti Vilniaus mero A.Zuoko, už kurį dalis vilniečių balsavo pažadus prieš rinkimus atpiginti 20 proc. šildymo kainą, aišku aš tuo netikėjau, tačiau kiti žmonės patikėjo, o iš tiesų turime šildymo kainų didėjimą. Jeigu toliau kai kurie žmonės tikės tokių politikų kaip Zuokas pažadais ir už juos balsuos, tai ir turėsime tokią sunkią situaciją, kokią turime šią dieną. O Zuokas visada ras kaip pasiteisinti, tai atsakomybę suvertė Vyriausybei ir pan., tiktai pats jis inicijavo Vilniaus šilumos tinklų nuomą ir prie jo valdžios Vilniuje suklestėjo ,,Rubikonas'' ir Vilniaus miesto savivaldybė privalo prisiimti atsakomybę už Vilniaus šilumos ūkio būklę ir dideles sąskaitas vilniečiams. Tačiau ir konservatoriai, kurie valdo Vyriausybę ir Seimą irgi atsakingi už šią situaciją ir neveikimą ir kaip aukštesnė valdžia, manau, privalo įsikišti ir ginti piliečių ir vartotojų interesus. Kodėl Vyriausybė, Energetikos ministerija negina vartotų interesų ir nieko nedaro, jeigu Vilniaus miesto savivaldybė, vadovaujama A.Zuoko nieko nedaro ginant vilniečių, vartotojų interesus?

....

.... portretas
VISKAS GERAI, TEGYVUOJA ABONENTAI.

kaunietis

kaunietis portretas
vilnieciai tai tikrai debilai,jau zuokas ir anksciau buvo pridares visokiu nesamoniu,jo vieta seniai yra kalejime,o ji dar vilnieciai rinko i merus,matosi kad kai kuriem vilnieciam ne visi namie,o dabar labai gerai ,kad zuokas dulkina juos be muilo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių