Prie Lampėdžių kuriasi kempingas

Šalia Lampėdžių karjero jau įsibėgėjo kempingo ir paplūdimio įrengimo darbai. Jį atidaryti planuojama po metų.

Ne vienus metus sklandžiusios kalbos, kad Kaunui reikalingas šiuolaikiškas kempingo ir paplūdimys, pagaliau virto realiais darbais. Jau porą savaičių šalia Lampėdžių karjero zuja žemės darbus vykdanti technika ir dešimtys darbininkų. Kol kas kempingo ir paplūdimio kontūrų nematyti, tačiau po metų jais turėtų naudotis turistai ir vandens pramogų išsiilgę kauniečiai.

Šiek tiek daugiau nei tūkstantį žmonių talpinsiantis paplūdimys bus suskirstytas į atskiras zonas: poilsio, maudymosi ir sporto.

Kempingo ir paplūdimio ribose atsiras ne tik geresnio smėlio, bet ir tualetai, dušai, žaidimų aikštelės.

Šiuo metu Lampėdžių karjero seklusis pakrantės ruožas yra staigiai gilėjantis, todėl numatyta sumažinti paplūdimio maudymosi ir poilsio zonos nuolydį, suformuoti vieningą šlaitą, kuris atskirs paplūdimį nuo sporto zonos. Taip pat bus įrengta atskira vieta vaikų maudynėms. Šioje vietoje gylis tesieks 0,7–1,2 m.

Karjero šlaite suprojektuoti laiptai ir įvaža žmonėms su negalia. Veiks gelbėjimo postas ir medicinos punktas. Greta vakarinio aplinkkelio suprojektuota 76 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Taip pat bus nutiesti ir pėsčiųjų bei dviračių takai.



Didžiąją dalį darbų ketinama padaryti šiemet. "Kitiems metams reikia pasilikti kiek į manoma mažiau darbų. Po žiemos iki gegužės liks nedaug laiko", – aiškino statybos darbų vadovas Juozas Utaras.

Ne vienus metus planuota, kad prie Lampėdžių karjero turėtų išdygti kempingas ir paplūdimys, kurie būtų nesusiję. Tačiau ES struktūrinių fondų lėšas buvo galima gauti tik kempingui įrengti, todėl nutarta objektus sujungti ir statyti kaip vieną. Bendra statybų sąmata – truputį daugiau nei 2,5 mln. litų. Savivaldybės dalis sudaro penktadalį šios sumos.


Šiame straipsnyje: Lampėdžių kempingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių