Prie Konstitucijos – kaip prie dykai dalijamo pieno

Į pirmadienį dalytos Konstitucijos pusę tiesėsi dešimtys žmonių rankų. Specialiai dėl jos žmonės važiavo į miesto centrą.

Žmonės Katedros aikštėje pradėjo būriuotis dar prieš 15 val. Studentai nieko nelaukdami ėmėsi dalyti Konstituciją. Nedidelė žalia knygelė – pagrindinis šalies įstatymas – įteikta praeiviams ir jos prašiusiems vilniečiams.

Atėjus skelbtam akcijos pradžios laikui, į dalijamą Konstituciją jau tiesėsi kelios dešimtys rankų.

„Duokite man! Važiavau net iš Karoliniškių. Gerbkite seną žmogų!“ – plūdosi eilėje besistumdanti moteriškė. Tačiau Konstitucijos knygelės jau buvo ištirpusios – liejosi nepasitenkinimas. „Skelbia renginį nepasiruošę“, – studentų neorganizuotumu stebėjosi Konstitucijos negavę susirinkusieji.

Konstitucijos dalijimas surengtas Konstitucijos dienos proga. Tai jau tradicija tapęs Konstitucijos dienos minėjimo renginys.

Tiesa, ankstesniais metais studentai Konstitucijomis būdavo apsirūpinę tiek, kad jų netgi likdavo. Be to, knygelė dalyta ne tik Katedros aikštėje, bet ir kitose miesto vietose.

Akcija siekiama žadinti žmonių pagalbą pagrindiniam šalies įstatymui ir Konstituciją populiarinti taip, kad kiekvienas žmogus turėtų ją namie kaip bibliją. 

Renginį organizuoja Vilniaus universiteto studentų atstovybė teisės fakultete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių