Prie Klaipėdos muitininkai sulaikė nelegalaus ukrainietiško gintaro

Pirmadienio popietę Klaipėdos teritorinės muitinės mobiliųjų grupių skyriaus pareigūnai kelyje tarp Šernų-Dovilų sulaikė automobilį, kuriuo nelegaliai gabenta didelė gintaro siunta.

Be privalomų dokumentų tiesiog automobilio bagažinėje vežta apie 70 kg gintaro žaliavos, kurios vertė, preliminariais duomenimis – 50 tūkst. Lt.

Iš Vilniaus į Klaipėdą važiavęs vilnietis R. K. pirmadienio popietę kelyje Šernai-Dovilai buvo sustabdytas Klaipėdos teritorinės muitinės Mobiliųjų grupių skyriaus pareigūnų. Patikrinę automobilį, muitininkai jo bagažinėje rado net neužmaskuotus polietileninius maišus su gintaro žaliava – iš viso 68, 8 kg gintaro.

R. K. negalėjo pateikti pareigūnams krovinio įsigijimo dokumentų, tad jam buvo surašytas administracinis teisės pažeidimo protokolas pagal ATPK 163-11 str. 3 dalį (Prekių (krovinio) gabenimas be dokumentų).

Nelegaliai gabentas gintaras sulaikytas. Pareigūnų manymu, sulaikytas gintaras yra iš Ukrainos (jis skiriasi nuo dažnai mėginamo į Lietuvą kontrabanda įvežti gintaro iš Kaliningrado).

Pastaruoju metu kaip tik išryškėjo nauja gintaro kontrabandos tendencija: pradėjus gintarą kasti Ukrainoje padažnėjo ir mėginimai ukrainietišką gintarą nelegaliais būdais įvairiais keliais įvežti į Lietuvą. Šiemet Lietuvos muitinės pareigūnai jau sulaikė 204 kg nelegaliai vežto gintaro, kurio vertė 227 tūkst. Lt.

Anot ekspertų, gintaro vertė labai priklauso nuo jo kokybės – frakcijų dydžio. Vakar sulaikyta nelegalaus gintaro siunta priskirtina aukštesnės kokybės gintaro žaliavai.


Šiame straipsnyje: gintaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

gintaras

gintaras portretas
koks cia nusikaltimas?gal zmogus Lietuvoj nusipirko.labai geri specialistai ivertino kad jis ukrainietiskas.konfiskavo gintara.parduos muitine be aukciono ir pasidalins pinigus.jau 2 metai neskelbiamas aukcionas konfiskuotam gintarui parduot.bet ji kazkaip parduoda.turbut saviems
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių