Pričiupti tinklais mėginę žvejoti brakonieriai

Liepos 5 d. Gyvosios gamtos patruliams gyventojai pranešė apie galimai neteisėtą žvejybą Kauno rajone prie LŽŪU esančiame tvenkinyje. Buvo sulaikytas 40-metis Kauno gyventojas. Vyras pričiuptas kai iš guminės valties bandė užmesti tinklus. Žuvies brakonierius nespėjo pagauti.

Patruliams vyras teisinosi nežinojęs, kad negalima statyti tinklų. Vyras tikino, tiesiog norėjęs sau pavalgymui pasigauti žuvies.

Po poros dienų apie įtartinai žvejojančius vyrus Nemune ties Švenčionių gatve pranešė žvejai mėgėjai. Sulaikyti du broliai Kauno gyventojai. Vienas iš brolių jau buvo kartą pagautas brakonieriaujant.

Gyvosios gamtos patrulių rankos dar nepatyręs brolis mėgino bėgti, bet buvo sučiuptas.  Nors pagauti nusikaltimo vietoje, broliai neigė brakonieriaujantys. Tikino, kad tinklai ne jų, jie čia atsitiktinai. Pagautos žuvies nebuvo.

Pažeidėjams surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai. Reido metu sulaikytiems brakonieriams už žvejybą tinklais pagal administracinių teisės pažeidimų kodeksą gresia baudos iki 700 Lt bei draudžiamų įrankių ir priemonių konfiskavimas.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Alvydas Glinskis džiaugėsi visuomenės suteikta informacija. Jis sakė, kad per savaitę pasitaiko 1-2 melagingi pranešimai.

„Būna, kai aiškina, kad brakonieriauja prie Vilkijos, o iš tikrųjų veiksmas vyksta kur nors Kapitoniškėse“, - pasakojo A.Glinskis. Jis neatmetė, kad klaidinga informacija būna suteikiama sąmoningai norint atitraukti dėmesį nuo didesnių mastų neteisėtos žvejybos.


Šiame straipsnyje: brakonieriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių