Prezidentė: „Vilniaus energija“ piktnaudžiauja monopoline padėtimi

Vilniaus miesto šilumos ūkyje piktnaudžiaujama monopoline padėtimi, perkant reklamą mėginama užčiaupti žiniasklaidą, o didelė dalis atsakomybės dėl sostinėje susidariusios padėties krenta ant savivaldybės pečių, pareiškė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė

„Matome piktnaudžiavimą Vilniuje monopoline padėtimi, “Icor„ grupės interesus, kurie atvirai dominuoja ir demonstruoja nepagarbą savo piliečiams, politizavimą, ir matome oligarchinius požymius“, - antradienį interviu Žinių radijui sakė D.Grybauskaitė.

Anot jos, tai, kas Vilniuje vyksta su šildymo sąskaitomis, manipuliavimu viešąja erdve, kaip perkama reklama visose žiniasklaidos priemonėse, galima įvardyti kaip mėginimą užčiaupti žiniasklaidą, kad ji nekritikuotų tokių veiksmų.

„Toks atviras spaudimas tiek žiniasklaidai, tiek politikams, tiek arogancija, su kuria “Vilniaus energija„ kalba su žmonėmis, rodo, kad šioje savivaldybės prižiūrimoje sferoje yra daug problemų ir, be jokios abejonės, savivaldos politikų atsakomybė čia yra didžiulė“, - tvirtino D.Grybauskaitė.

Jos teigimu, tik Vilniuje matomas toks nesiskaitymas su žmonėmis, kai šilumos kainai šalyje vidutiniškai padidėjus 17 proc., sostinėje kai kurie gyventojai gavo ir 200 proc., ir 300 proc. didesnes sąskaitas.

„Tai iš tiesų manipuliavimas savo padėtimi, tai akibrokštas žmonėms ir, be jokios abejonės, ši situacija turės būti labai rimtai peržiūrėta“, - sakė D.Grybauskaitė.

Energetikos inspekcija yra paskelbusi, jog „Vilniaus energija“ pažeidė teisės aktus - bendrovė sąskaitose nurodė skolą už kurą, išrašė sąskaitas už ilgesnį laikotarpį nei leidžia norminiai teisės aktai.

Inspekcija gruodį pradėjo tyrimą dėl didesnio nei įprastai šildymo suvartojimo Vilniuje lapkričio mėnesį. Energetikos ministerija teigė, kad šilumos suvartojimas lapkritį išaugo 17 proc., tuo tarpu „Vilniaus energija“ tvirtino, kad jis atvirkščiai - sumažėjo.

Inspekcija jau kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl „Vilniaus energijos“ veiksmų - įtariama, kad bendrovė galbūt pažeidė viešąjį interesą.

„Vilniaus energija“ nuolat atmeta kaltinimus dėl didesnio šilumos suvartojimo sąlyginai šiltą 2011-ųjų lapkritį ir tvirtina, kad gruodžio sąskaitos bus panašios, kaip ir 2010-ųjų gruodį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Prie ko VILNIAUS ENERGIJA? Visi apsimeta, kad nežino....JUk Vilniaus šilumos tinklai priklauso Vilniaus miesto savivaldybės įmonei SP AB,,Vilniaus šilumos tinklai" ir yra jų balanse. Tik ši SP AB juos išnuomavo DALKIAI, kuri įkūrė ,,Vilniaus energiją", po to DALKIA perdavė jos valdymą dukterinei įmonėlei-kioskeliui su 47 EUR įstatiniu kapitalu...Ta SP AB ,,Vilniaus šilumos tinklai " ir toliau egzistuoja , yra direktoriai, specai net Stebėtojų taryba iš Vilniaus miesto valdančių politikų.su vicemeru Adomavičium priešaky..ir prižiūri, kad nuomos sutartis būtų gerai vykdoma... NIEKO NEREIKIA NACIONALIZUOTI, tik pasidomėti už ką algas gauna ir stebėtojai ir prižiūrėtojai...gal jie po pusę etato ir DALKIJOJ dirba?

Kostas

Kostas portretas
Ko dabar verkiat? Juk taip norėjot "geriausios pasaulyje" santvarkos – kapitalizmo, kuriame vyrauja grobuoniškas išnaudojimas, cinizmas, viskas perkama ir parduodama, kuriame vienintelė vertybė yra pinigai, o ELITO atstovais laikomi tie, kurie sugebėjo kuo daugiau prisigrobti turtų. Gal jau pamiršot, kaip alpot iš laimės, griaudami socializmą? Jūsų mylimoj kapitalizmo citadelėj - JAV - vien 2011 m. žlugo apie 200 bankų, ir indėlininkams ten niekas nieko nekompensuoja. Jums buvo negerai, kad per visą pokarį iki 1990 m. nebankrotavo NĖ VIENA ĮMONĖ, NĖ VIENAS BANKAS, negerai, kad bankuose visus mokesčius priimdavo be jokių komisinių, o dabar lupa pinigus už kiekvieną piršto krustelėjimą. Jums buvo negerai, kad butus dalindavo nemokamai, kad nežinojot, kas yra bedarbystė, kad stažas visai pensijai buvo 25 m. (dabar – 30), pensinis amžius buvo 55 m. moterims ir 60 vyrams (dabar – 60 ir 62,5 – visiems bus 65), kad kainos nesikeisdavo 20 m., kad transporto talonas kainavo 4 kap., ledų porcija – 7-10 kap., laikraštis – 2 kap., kaip ir neribotas pokabis taksofonu, bilietas į kiną- 10-30 kap., o pensijos užtekdavo normaliam pragyvenimui. Buvo negerai, kad nusikaltėlius ilgam į cypes uždarydavo. Rėkėt, kad žmogaus teises pažeidzia... Ar sunku buvo suvokti, kad kapitalistinėje sistemoje valdo pinigas? Kad viskas joje sukurta tam, kad ištraukti jūsų varganai uždirbtus grašelius. Jeigu negali ištraukti legaliu būdu, belieka atimti, pavogti, apiplėšti... Buki tie žmonės, vai buki, nemokantys apgalvoti pasekmių. Kvailiai ir visokio plauko idealistai visada nelaimingi, o gudriems ir apsukriems, sugebantiems lipti per kitų galvas, bet kokioje santvarkoje normaliai gyvenasi... Džiaukitės, ponai kapitalistai!

Demonic

Demonic portretas
Ponas Kostai, labai Sibiro pasiilgot matau ;] Į jūsų komunizmo santvarkos liaupsinimą galiu atsakyti tik tuo, kad ji ir bankrutavo, nes nenorėjo vadovautis ekonomine logika. ;] Būtų kapitalizmas tsrs, gal ir dabar sistema gyvuotų kaip pavyzdžiui Kinijoje ;]
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių