Prezidentė – už VU bendradarbiavimą su Dublino Trejybės koledžu

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankiusi seniausioje Airijos aukštojoje mokykloje - Dublino Trejybės koledže tikina, kad reikėtų vystyti glaudų bendradarbiavimą tarp šios mokslo įstaigos ir Vilniaus universiteto.

Dublino Trejybės koledže ji susitiko su rektoriumi dr. John Hegarty ir akademinės bendruomenės nariais. Dublino Trejybės koledžas 2009 metų aukštųjų pasaulio mokyklų reitinge užima 13-ą vietą Europoje.

Su akademinės bendruomenės atstovais Lietuvos vadovė aptarė galimybę plėsti Lietuvos ir Airijos universitetų bendradarbiavimą. Dublino Trejybės koledžas yra užmezgęs glaudžius ryšius su Kauno technologijos universitetu, su kuriuo vykdo keturis akademinius projektus. Du iš šių projektų yra susiję su nano technologijų plėtra. Galimybė vykdyti bendrus projektus taip pat domina Vilniaus, Vilniaus Gedimino technikos ir Mykolo Riomerio universitetus.

„Lietuvos ir Airijos laukia svarbūs politiniai iššūkiai - artėjantys pirmininkavimai Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje (ESBO) bei Europos Sąjungoje. Tai yra puiki galimybė abiejų šalių politikos mokslų specialistams plėsti akademinius ryšius ir vystyti glaudų bendradarbiavimą tarp Dublino Trejybės koledžo ir Vilniaus universiteto", - pabrėžė Prezidentė.

Pasak D.Grybauskaitės, Dublino Trejybės koledžo taip pat yra sukaupęs didžiulę patirtį plėtojant tas mokslo sritis, kurios yra labai reikalingos šalies ekonomikai modernizuoti ir inovacijoms skatinti, todėl, tai yra geras pavyzdys Lietuvai vykdant aukštojo mokslo reformą.

Prezidentė apsilankė Dublino Trejybės koledžo bibliotekoje, kuri yra viena didžiausių Europoje, ir padovanojo knygą apie baltų kalbas. Šioje bibliotekoje saugoma keturi su puse milijonai knygų, rankraščių, žemėlapių ir muzikos natų rinkinių.

Vėliau valstybės vadovė susitiks su Airijos Prezidente Mary McAleese ir Ministru Pimininku Brianu Cowenu.


Šiame straipsnyje: grybauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių