Prezidentė: lietuviai – skaitanti ir kūrybinga tauta

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė atidarė 14-ąją tarptautinę Vilniaus knygų mugę. Šalies vadovės globojama Vilniaus knygų mugė jau tapo didžiausiu kultūriniu įvykiu ir vienu iš populiariausiu knygų renginių ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse.

„Kasmet daugiau nei 60 tūkstančių žmonių suplūsta į knygų mugę ieškoti naujų knygų. Tai gražiausias įrodymas, kad esame skaitanti, išsilavinusi ir kūrybinga tauta. Kiekviena perskaityta knyga praturtina ir daro mus stipresniais“, - sakė šalies vadovė.

Kaip teigiama prezidentės spaudos tarnybos pranešime, šiemet didžiausias dėmesys mugėje skiriamas paauglių ir jaunimo literatūrai. Prezidentė domėjosi, ką ir kaip skaito jaunimas, kokios skaitymo formos jiems yra patraukliausios, kokių knygų pasigendama bibliotekose ar knygynuose.

Šalies vadovė ragino nebijoti modernėjančių skaitymo formų, su kuriomis mus supažindina būtent jaunoji karta. Pasak valstybės vadovės, knyga sujungia tautą, padeda išsaugoti kalbą, nepamiršti tarmių ir savo tapatybės.

Knygų mugėje Prezidentė taip pat apžiūrėjo naujausias įprastas spausdintas ir elektronines knygas vaikams, jaunimui ir suaugusiesiems, lankėsi Sigutės Chlebinskaitės kūrybinėje studijoje „Tu gali sukurti knygą“ ir įsirašė į Knygų Šalies Piliečių Knygą. Prezidentė taip pat apsilankė naujoje renginių ir bendravimo vietoje, kur paaugliams ir jaunimui sukurta erdvė su belaidžiu internetu, mėgstamiausiomis knygomis, stalo žaidimais, laisva atmosfera, renginiais ir užsiėmimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Jei šalies vadovė iš tiesų tokia knygų globėja, tai gal paaiškintų, kodėl Lietuvoje visais įmanomais būdais siekiama atpratinti žmones skaityti? Kodėl knygos apmokestinamos kaip alus? Kodėl niekam neberūpi tekstų kokybė, net paprasčiausios gramatinės klaidos prieš spausdinant ne visuomet ištaisomos, nekalbant apie stilių? Kodėl leidėjui pigiau neišpirktus egzempliorius sunaikinti, negu dovanoti bibliotekoms? Na ir taip toliau...

knygos

knygos portretas
Neturi darbo,kad po muges vazineja?Kas tooookias brangias knygas gali ipirkti?Vien klausimai be atsakymu...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių