Prezidentas ragino rūpintis vaikais

Prezidentas Valdas Adamkus šiandien dalyvavo Vilniuje vykstančioje Jungtinių Tautų Vaikų Fondo UNICEF atstovų metiniame suvažiavime. Jame valstybės vadovas pabrėžė, kad tapusi ES nare Lietuva kartu tapo ir šalimi donore, todėl mūsų šalis prisiėmė ir tam tikrų įsipareigojimų.

"Todėl šiandien aš didžiuojuosi Lietuvos žmonėmis, kurie vis labiau atsiveria ir supranta, kad rūpintis šiame pasaulyje reikia ne tik savo vaikais, bet ir visais tais, kuriems reikia pagalbos, nors jie gyvena toli nuo mūsų. Nes jų visų poreikiai – jų vaikiškos pasakos, jų žaidimų aikštelės, jų mokyklos suolai – yra tokie pat kaip ir mūsų vaikų", - sakė prezidentas V.Adamkus.

"Kokybiška vaikų sveikatos priežiūra, švietimas, tinkamos gyvenimo sąlygos turėtų būti prieinamos visiems vaikams, kad ir kur jie gyventų: Afrikoje ar Lietuvoje, Azijoje ar Vakarų Europoje, turtingesnėje ar skurdesnėje šeimoje", – kalbėjo šalies vadovas.

2007 m. Lietuvos žmonės ir verslo įmonės per lėšų kaupimo akcijas, pirkdami UNICEF išleistus atvirukus ir dovanas organizacijai paaukojo 594 393,17 litų. UNICEF jau daugiau kaip 60 metų veikia 158 šalyse.


Šiame straipsnyje: Adamkusprezidentas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių