Premjeras rengia pasitarimus dėl „Vilniaus energijos“

Premjeras Andrius Kubilius inicijuoja pasitarimus ir ketina toliau aiškintis padėtį dėl Prancūzijos koncerno „Dalkia“ valdomos centralizuotos šilumos tiekimo įmonės „Vilniaus energija“ veiklos.

„Mums tas klausimas yra labai svarbus, bet nenorėčiau dabar daugiau komentuoti - kaip tik artimiausiu metu rengiame papildomus pasitarimus, kur bandysime aiškintis, kokių veiksmų galėtų imtis atitinkamos žinybos, kad vartotojai jaustų, jog yra ginami nuo galimai neteisėtų monopolistų veiksmų“, - pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė A.Kubilius.

Jis teigė kol kas negalintis pasakyti, kokios žinybos galėtų imtis veiksmų.

„Turėtume dar padirbėti ties tomis ataskaitomis, kurios jau yra žinomos, ir papildomai pasiaiškinti įvairias kitas aplinkybes“, - kalbėjo premjeras.

Energetikos inspekcijos vadovas Rimgaudas Špokas BNS praėjusį penktadienį sakė, jog artimiausiu metu ketina kreiptis į Generalinę prokuratūrą dėl „Vilniaus energijos“ sąskaitų už šildymą. Inspekcija įtaria, kad „Vilniaus energija“ galbūt pažeidė viešąjį interesą. Jis sakė, kad į Vartotojų teisių apsaugos tarnybą ir Konkurencijos tarybą kol kas nesikreipta - „dirbama prie dokumentų“.

Energetikos inspekcija anksčiau teigė, kad į Vartotojų teisių apsaugos tarnybą ketinama kreiptis dėl galbūt nesąžiningos „Vilniaus energijos“ komercinės veiklos ir vartotojų teisių pažeidimo. Konkurencijos tarybos bus prašoma ištirti, ar „Vilniaus energija“ nepiktnaudžiauja dominuojančia padėtimi.

Energetikos inspekcija sausio pradžioje paskelbė, jog „Vilniaus energija“ pažeidė teisės aktus - bendrovė sąskaitose nurodė skolą už kurą, išrašė sąskaitas už ilgesnį laikotarpį, nei leidžia norminiai teisės aktai. Energetikos inspekcija taip pat tęsia tyrimą dėl galimo „Vilniaus energijos“ nuotoliniu būdu valdomų šilumos punktų prietaisų naudojimo.
Inspekcija gruodį pradėjo tyrimą dėl didesnio nei įprastai šildymo suvartojimo Vilniuje lapkričio mėnesį. Energetikos ministerija teigė, kad šilumos suvartojimas lapkritį išaugo 17 proc., tuo tarpu „Vilniaus energija“ tvirtino, kad jis atvirkščiai - sumažėjo.

Kai kurių Vilniaus daugiabučių namų gyventojų bendrijų vadovai teigia, kad šilumos punktuose karšto vandens, naudojamo šildymui, temperatūra nuotoliniu būdu padidinama 7-10 laipsnių.

„Vilniaus energija“ atmeta kaltinimus dėl didesnio šilumos suvartojimo sąlyginai šiltą lapkritį.


Šiame straipsnyje: Vilniaus energijaDalkia

NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
Kodėl tik dėl Vilniaus? O kauno energija ir vagia.

P

P portretas
O kam po du kartus kartojami tie patys sakiniai? Jau atsibodo.

Šalin nuo visuomenės

Šalin nuo visuomenės portretas
Premjeras viską nori susidėti į savo kišenę. Tarsi jo būta viskas užtarnauta, sukurta. Baziniai objektai priklauso visuomenei.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių