Premjeras profesinių sąjungų nuotaikos nepataisė

Apie dvi valandas trukęs premjero Andriaus Kubiliaus susitikimas su profesinių sąjungų atstovais buvo praktiškai bevaisis. Vyriausybe nusivylę profesinių sąjungų nariai grasina jau ne mitingais, o streikais.

„Kitą kartą čia sugrįšiu ne su varpeliu“, - miniai sakė vienas iš gausaus būrio pedagogų, panorusių išsakyti savo nuomonę priešais Vyriausybės rūmus. Regis, panašios nuostatos laikosi ir profesinių sąjungų vadovai.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Aleksas Bružas po susitikimo su premjeru žurnalistams pareiškė, jog streikai gali prasidėti jau netrukus, jeigu Vyriausybė neatsižvelgs į profsąjungų reikalavimus. Kitas profesines sąjungas, kol kas nepalaikančias radikalių veiksmų, A.Bružas pavadino nupirktomis ir „bučiuojančiomis vieną vietą“.

Po A.Bružo vėliava stojusios profesinės sąjungos atsisako pasirašyti nacionalinį susitarimą, kuris neva neišspręstų susidariusių problemų.

A.Kubilius, savo ruožtu, skundėsi, esą profesinėms sąjungoms „sėdėti prie vieno stalo gana sudėtinga“, kas esą apsunkina konstruktyvaus dialogo paieškas.


Šiame straipsnyje: protestasmitingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių