Premjeras kritikuoja dvikalbius gatvių pavadinimus Vilniaus rajone

Premjeras Andrius Kubilius antradienį kritiškai įvertino situaciją, kad Vilniaus rajone, priešingai teismų sprendimams, gatvių pavadinimai kai kur rašomi dviem kalbomis, tačiau pridūrė suprantąs sentimentus gausiau lenkų gyvenamame rajone.

"Vertinu prastai - įstatymus reikia vykdyti. Bet kartu suprantu sentimentus ir jausmus rajone, ir ieškosime sprendimų", - antradienį žurnalistams sakė Vilniaus rajone viešėjęs premjeras.

Tuo metu Vilniaus rajono merė Marija Rekst aiškina, jog rajone yra poreikis vadinti gatves lenkiškai.

"Kas turi keisti, savivaldybė? Jeigu yra poreikis, gyvena per 61 proc. lenkų, jie nori, kad būtų užrašai lenkų kalba. Manau, kad ir taip turi būti. Teismo sprendimus būtinai reikia vykdyti, bet yra toks poreikis", - sakė merė.

"Mes esame Europos Sąjungoje, ir manau kad tokia galimybė gali būti ir Lietuvoje", - pridūrė M.Rekst.

Be kita ko, merė teigė rajone "nejaučianti jokios diskriminacijos".

"Daug politikų, kurie nori pulti, pristatyti visuomenei Lietuvos, kad lenkai labai blogi, labai skriaudžia lietuvius. Čia netiesa - mes labai gražiai dirbame, savivaldybėje yra daug lietuvių tautybės žmonių, jokių problemų nėra", - tikino ji.

Lietuvos teismai yra paskelbę, kad gatvių pavadinimai Lietuvoje turi būti rašomi valstybine lietuvių kalba, bet iki kai kuriose Rytų Lietuvos vietovėse, kur gyvena daug lenkų, gatvių pavadinimai vis dar užrašyti dviem kalbomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių