Prekyba eglutėmis prasidėjo

Prieš savaitę Kauno miškų urėdija paskelbė kalėdinių eglučių prekybos pradžią. Eglutes auginantis Raudondvario medelynas didžiausio pirkėjų srauto sulaukia likus 2 savaitėms iki Kalėdų. Eglučių kainos šiemet panašios kaip ir praėjusiais metais, o pardavėjai tikisi, kad ekonomikos krizė eglučių prekybai įtakos neturės.

Brangesnės sidabrinės eglės

Raudondvario medelyno viršininkė Rima Žebrauskaitė portalui pasakojo, kad prie Kauno įsikūręs medelynas Kalėdoms skirtas žaliaskares pardavinėja jau 30 metų.

„Pernai per Kalėdų sezoną pardavėme apie 4 tūkst. eglučių. Apie 70 procentų iš visų parduotų eglių sudaro sidabrinės ir Kanados eglės bei kėniai. Sidabrinių eglučių parduodame daugiau, nes jos išsilaiko ilgiau. Spygliai, net ir sudžiūvę nenukrenta, medelis gali kambario sąlygomis išbūti ir mėnesį, ir kelis. Viskas priklauso nuo to, kokioje temperatūroje eglė laikoma. Patariame pirkėjams nestatyti šios kalėdinės puošmenos prie radiatoriaus, rekomenduojame pamerkti į vandenį ar įstatyti į smėlį", - mokė medelyno šeimininkė.

Šiemet Raudondvario medelyne paprastos eglutės, kurių aukštis siekia iki 2 metrų, kainuoja nuo 10 iki 20 litų, už eglutę nuo 2 iki 3 metrų prašoma 25 litų, už dar didesnę gali tekti pakloti ir 50 litų.

Sidabrinių eglių kainos šiek tiek didesnės: maždaug metro aukščio eglė  kainuoja apie 16-20 litų, nuo 1iki 2 metrų - 25-60 litų, nuo 2 iki 2,5 metro - 80 iki 100 litų.

Raudondvario medelyno viršininkė pasakojo, kad kalėdinės eglutės sodinamos maždaug 3-4 metų, per 4 metus jos užauga iki metro.

Medelynas pirkėjų sulaukia jau dabar

„Pastebėjome, kad yra kelios kategorijos žmonių: vieni skuba įsigyti ir papuošti eglę jau lapkričio pabaigoje ar gruodžio pradžioje, kiti - laikosi tradicijų ir eglutes dabina prieš pat Kūčių vakarą. Tačiau daugiausia pirkėjų sulaukiame likus 2 savaitėms iki Kalėdų. Galiu spėti, kad didžiojis dalis  kauniečių egles puošia gruodžio viduryje", - teigė R.Žebrauskaitė.

Ji pabrėžė, kad paskutinius kelerius metus itin išpopuliarėjo vazonuose pasodintos kalėdinės eglutės. Jų kaina svyruoja nuo 20 iki 90 litų. Maždaug 40 procentų eglių vėliau persodintos lauke prigyja.

Rinkliava už prekybą - 50 litų

Nuo gruodžio 12 dienos Kauno savivaldybė lauks verslininkų, norinčių prekiauti kalėdinėmis eglutėmis, prašymų ir dokumentų.

Už leidimų išdavimą savivaldybei priklausančiose aikštelėse imama vietinė rinkliava - 50 litų (už vieną prekybinę vietą). Už leidimus privačiuose ar nuomos (panaudos) sutarties pagrindu valdomuose žemės sklypuose, pateikus dokumentus, vietinė rinkliava neimama.

Leidimus išduoda Kauno miesto savivaldybės Licencijų ir paslaugų skyrius. 


Šiame straipsnyje: kalėdos 2008

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių