Prasideda krikščioniškoji jaunųjų karininkų ir kariūnų konferencija

Gegužės 19–23 d. Vilniaus jėzuitų gimnazijos stovyklavietėje (Gobstų km., Trakų r.) vyks VIII  tarptautinė krikščioniškoji jaunųjų karininkų ir kariūnų konferencija.

Konferencijoje dalyvaus 45 delegatai iš keturių valstybių – Didžiosios Britanijos, JAV, Vokietijos ir Lietuvos.

Ši konferencija – puiki galimybė jauniesiems karininkams ir kariūnams giliau pažinti krikščioniškąjį tikėjimą, skirtingas denominacijas bei jų tradicijas, tarpusavyje dalintis tikėjimo patirtimi ir įžvalgomis, naujai pažvelgti į Šventąjį Raštą bei atrasti naujus sprendimus savo kaip būsimo vado tarnyboje.

Konferencijos prelegentai – patyrę aukšto rango karininkai iš JAV, Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Konferencijos dalyviai klausysis paskaitų, mažose grupelėse dalinsis savo tikėjimo patirtimi ir drauge ieškos atsakymų į šiandienos kariuomenėje ir visuomenėje iškylančius opius klausimus. Šių metų konferencijoje bus kalbama apie krikščioniškąsias vertybes bei jomis grįstą lyderystę, operacijų poveikį kariams misijų rajonuose, vado vidinę laikyseną susidūrus su karių netektimi, taip pat vyks diskusijos apie santuoką ir kitus aktualius krikščioniškojo gyvenimo klausimus.

Konferencijos dalyviams išbandys jėgas sportinių žaidimų aikštelėse, o vakarodami prie laužo aptars savo kasdienybę akademijose bei dalinsis jaunatviškomis svajomis.

Sekmadienį visi drauge iškilmingai švęs Sekminių šv. Mišias.

Konferenciją kasmet organizuoja Lietuvos kariuomenės Ordinariatas ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija. Iš pradžių ši konferencija buvo skirta Karo akademijų studentams – kariūnams. Vėliau pastebėjus jaunųjų karininkų susidomėjimą konferencijoje gvildenamomis temomis, į ją pradėta kviesti ir pastaruosius.


Šiame straipsnyje: kariūnaikariaikonferencija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių