Pranešimą apie darželinukams užklijuotas burnas tirs komisija

Vilniaus savivaldybėje antradienį nuspręsta sudaryti specialią komisiją, kuri tirs pranešimą, kad miesto lopšelyje-darželyje „Žilvinėlis“ vaikams buvo užklijuotos burnos.

Savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktoriaus Gintaro Alfonso Petronio teigimu, antradienį į savivaldybę pasiaiškinti iškviesta darželio direktorė Janina Gaučienė tikino, jog niekas vaikams burnų neužklijavo, esą jie buvo tik pagąsdinti.

„Vadovė buvo pakviesta pasiaiškinti, kas gi ten įvyko. Pagal vadovės pateiktus duomenis, tikrai niekam klijuojama nebuvo, tiesiog ypatingai aktyvūs vaikai ugdymo proceso metu buvo pagąsdinti, kad jeigu jie nevykdys auklėtojos nurodymų, jiems bus užklijuotos burnytės, bet tai buvo pagąsdinimas, o iki veiksmų nebuvo prieita“, - BNS sakė G.A.Petronis.

Pasak savivaldybės atstovų, anot jo, J.Gaučienė tuo neįtikino.

„Tačiau taip teigia direktorė - mūsų manymu, reikia vistik sudaryti komisiją ir ištirti visą tą įvykį. Manau, kad šiais metais turėsime išvadas“, - sakė G.A.Petronis.

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate BNS sakė, kad pareigūnai taip pat „ketina reaguoti“ į šią situaciją, bet dar neaišku, ar bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Kaip antradienį skelbia dienraštis „Vilniaus diena“, Vilniaus lopšelį-darželį „Žilvinėlis“ lankančių vaikų tėvai kaltina šios įstaigos auklėtoją Rimantę Ingelevičiūtę pietų miego metu lipnia juosta užklijavus jų vaikams burnas. Jie esą svarsto kreiptis į teismą.


Šiame straipsnyje: Darželinukaivaikų darželis

NAUJAUSI KOMENTARAI

x

x portretas
na va, reikia tik įsivaizduoti kas per vaikas, jei auklėtojos neklauso. Aišku, jeigu taip darytų - tai žiauru,bet jeigu tik pasakė, kad užklijuos burną, jei rėkaus, tai pilnai suprantu. Juk kuo toliau, tuo daugėja hiperaktyvių ir neprognozuojamo elgesio vaikų

už portretas
tokius nežmoniškus darbus ir baisų elgesį su vaikais - maža įkišti į kalėjimą, reikia joms užkišti burnas, pažiūrėtume, kaip iškvėpuotų, joms tik konclageriuose dirbti.

o kol

o kol portretas
tirs, tai vaikams ir toliau bus užklijuojamos burnos?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių