Prancūzų vaikai Vilniuje turi naują mokyklą

Penktadienį Antakalnio mikrorajone Šilo g. 13 buvo atidarytas naujas Vilniaus prancūzų mokyklos pastatas.

Nauja prancūzų mokykla duris atvers jau nuo ateinančių mokslo metų pradžios. Naujame pastate įsikurs visos Vilniaus prancūzų mokyklos klasės, o dar didesnę mokyklos plėtrą užtikrins lopšelinukų grupės mažyliams nuo 2 metukų atidarymas ir augantis vyresnių klasių skaičius.

Iki šiol prancūzų mokykla buvo įsikūrusi dviejuose pastatuose: dalinosi patalpomis su lietuvių vaikų darželiu Žirmūnuose ir lenkų vaikų darželiu P. Višinskio gatvėje. Mokyklai trūko papildomų patalpų – klasių, valgyklos, sporto salės, kiemo poilsiui, biuro administracijai, medicinos patalpų.

Dar 2009 m. pradžioje Prancūzijos ambasadorius kreipėsi į miesto vadovybę su prašymu tarpininkauti, kad mokyklos pastato įsigijimo ir jo paskirties pritaikymo mokymo reikmėms klausimai būtų sprendžiami pagal galimybes greičiau. Meras Vilius Navickas įpareigojo Savivaldybės atsakingas tarnybas dėti pastangas, kad kuo greičiau prancūzų vaikai mokytųsi naujose patalpose.

Vilniaus prancūzų pradinė mokykla siekia suteikti išsilavinimą vaikams nuo 3 iki 14 metų. Jos suteikiamas išsilavinimas pripažįstamas Prancūzijoje ir Lietuvoje. Ypatingas dėmesys yra kreipiamas į ryšį tarp kultūrų, kalbų mokymąsi ir į asmeninį mokinio tobulėjimą.


Prancūzų mokyklų užsienyje tinklui (AEFE) priklausanti Vilniaus prancūzų mokykla aktyviai palaikoma Prancūzijos ir Lietuvos valdžios institucijų.

Naujo pastato atidaryme, dalyvavo gausus būrys Prancūzijos ir Lietuvos garbingų svečių. Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje J. E. Franois Laumonier iškilmingai atidengė Šarlio Luji Monteskje biustą – šio žymaus prancūzų rašytojo, filosofo ir teisininko vardu pavadinta mokykla.

„Įkurtuvės – viena džiaugsmingiausių švenčių žmogaus gyvenime, o kai ši šventė paliečia tiek daug žmonių, tai ji tampa dar džiugesnė ir svarbesnė. Esame laimingi Jums padėję ir prisidėję prie siekio, kad mūsų mieste būtų kuo įvairesnių mokyklų, kad kuo daugiau vaikų galėtų gilinti žinias sava kalba, kad stiprėtų ryšys tarp mūsų kultūrų, kad kitataučiai, pasiryžę gyventi ir dirbti mūsų krašte, jaustųsi kaip namuose“, – sveikino prancūzų bendruomenę Vilniaus meras Vilius Navickas.


Šiame straipsnyje: prancūzų mokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių