Prancūzų kino festivalio „Žiemos ekranai“ įsižiebs pajūryje (programa)

Daugiau nei savaitę Vilniuje ir Kaune švietę „Žiemos ekranai“ gęsta. Bet festivalis kraustosi į kitas Lietuvos vietas – ketvirtadienį pasieks Klaipėdą ir Nidą.

Atkeliaujančiuose „Žiemos ekranuose“ organizatoriai ketina parodyti ryškiausias šių metų festivalio juostas. Tarp jų – ir jaunų režisierių, ir pripažintų autorių darbai. Pastarųjų kategorijai priklauso dvi retrospektyvos. Jose pristatomi garsūs prancūziškos komedijos vardai – chrestomatiniu laikomas Jacquesas Tati ir dar gyvas klasikas Pierre’as Etaixas.

Retrospektyvinius filmus „Žiemos ekranai“ rodys  ir Klaipėdoje, ir Nidoje. Klaipėdos kino mėgėjai turės galimybę pasijuokti komikų J.Tati ir P.Etaixo ilgo ir trumpo metro filmuose.

Uostamiestyje bus parodyti du garsiausi retrospektyvų autorių darbai – P.Etaixo „Jojo“ ir J.Tati „Pramogų metas“. Festivalis į Klaipėdą taip pat atveš J.Tati „Pono Julo atostogas“ – filmą, kuriame dėdulė Julo keliauja prie jūros. Modernioje Nidos meno kolonijoje bus parodyta kita J.Tati komedija „Mano dėdė“ – apie naujoviškai įrengtą namą ir jame nuobodžiaujantį berniuką. Su dėde Julo berniukas tikrai turės ką veikti, taigi nenuobodžiaus ir žiūrovai, apsilankysiantys „Žiemos ekranuose“.

Festivalis Klaipėdoje bus atidarytas P.Etaixo filmais „Išsiskyrimas“ ir „Svarbiausia – sveikata“. Atidaryme lankysis Prancūzų instituto direktorius Pascalis Hanse.

Prancūzų kino festivalio „Žiemos ekranai“ juostos suksis: vasario 2–5 d. – Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose; vasario 2–4 d. – Nidos meno kolonijoje.

Programa Klaipėdoje

Vasario 2 d. (ketvirtadienis)

18 val. – Pierre’o Etaixo „Išsiskyrimas“ (11’’); „Svarbiausia – sveikata“  (1’05’’).

19.30 val. – Pierre’o Etaixo „Didžioji meilė“ (1’26’’).

Vasario 3 d. (penktadienis)

18 val. – Pierre’o Etaixo „Gražių sukaktuvių (12’’) ; „Gerbėjas“ (1’25’’).

20 val. – Jacqueso Tati „Eismas“ (1’33’’).

Vasario 4 d. (šeštadienis)

16 val. – Jean-Jacqueso Jauffret  „Karščio banga“  (1’32’’).

18 val. –  Jacqueso Tati „Pramogų metas“ (1’54’’) .

Vasario 5 d. (sekmadienis)

16 val. Jacqueso Tati „Pono Julo atostogos“ (1’28’’).

18 val. – Pierre’o Etaixo „Jojo“ (1’32’’).

Organizatorius – Prancūzų institutas Lietuvoje.

Bilietai – po 8 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių