Praeiviams jau graso nuo stogų tįstantys varvekliai

Nors gausiu sniegu ir tikra žiema sostinės gyventojai gali džiaugtis vos porą savaičių nuo Vilniaus miesto stogų jau tįso grėsmę keliantys varvekliai.

Vilniaus miesto savivaldybės Aplinkos ir energetikos departamento direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Karosas aiškino, kad už varveklių pašalinimą nuo pastatų stogų yra atsakingi statinio administratoriai ar bendrijos atstovai. „Nepriklausomai nuo valdymo formos prievolė ir pareiga yra užtikrinti saugų pastato naudojimą ir susidariusius varveklius bei per didelį sniego sluoksnį nuvalyti. Šie darbai yra įtraukti į privalomų darbų sąrašą. Išlaidos įtraukiamos į techninės pastato priežiūros išlaidas“, - pasakojo pašnekovas.

Savivaldybės atstovas teigė, kad laiku nepašalinus varveklių pastato, prižiūrėtojams gresia bauda. „Administracinė bauda gali būti skirta nuo 50 litų“, - aiškino K.Karosas. Savivaldybės duomenimis, per žiemą surašoma apie 50-150 pažeidimų dėl neteisingos pastatų priežiūros.

Paklaustas, ar neužtenka aptverti teritorijos, kurioje gali nukristi varvekliai, K.Karosas teigė, kad tai gali būti tik laikina priemonė. „Jei varvekliai pastebėti iš ryto, kol administratorius pasirūpins, kad jie būtų pašalinti, vietą galima aptverti. Dėl didelio kiekio darbų kartais tai gali užtrukti iki poros parų“, - teigė Vilniaus savivaldybės darbuotojas.

Pastatų prižiūrėtojai turi nepamiršti pašalinti ne tik varveklius, bet ir pavojų keliantį storą sniego sluoksnį. „Ypač kai sniegas šlapias, jo sluoksnis gali būti pavojingas. Nuslinkęs sniegas gali ne tik sužaloti gyventojus, bet ir apgadinti turtą“, - teigė K.Karosas.Gyventojai, išvydę pavojingai kybančius varveklius, kviečiami kreiptis į miesto savivaldybę ir pranešti apie nesutvarkytus stogus žiemos metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

knelis

knelis portretas
Savivaldybės pareigūnas atrodo paskutinikartą Administraciniųteisiųpažeidimokodeksa bus žiūrėjęs kokiais 96metais nes dabartinėmis nuo 2012 .01.01 galiojančiomis nuostatomis netinkamą statinių priežiūra pagal 189/3 straipsnį, kai kyla grėsmė : baustina nuo 1 iki 5 tūkstančių litų... o už platesnį išaiškinimą turinti 189/4 straipsni nuobaudos ,ko gero liestų ir minėtojo valdininko personaląjei pasijudintų Valstybinės statybos priežiūros inspekcijos valdininkai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių