Pradingo kyšininkavimu „Vilniaus vandenyse“ įtariamas N.Laurinaitis

„Vilniaus vandenų“ vadovybė ketino antradienį atleisti iš darbo kyšininkavimu įtariamą rinkodaros direktorių Nerijų Laurinaitį, tačiau šis esą netikėtai pradingo.

Laikinasis bendrovės „Vilniaus vandenys“ direktorius Darius Indriūnas nuo ankstyvo birželio 7-osios ryto konsultavosi su teisininkais dėl tikslių N.Laurinaičio atleidimo motyvų. Vadovo nuomone, asmuo, įtariamas kyšininkavimu, prarado pasitikėjimą ir toliau bendrovėje dirbti negali.

N.Laurinaičiui atleidimo lapelis turėjo būti įteiktas kitą dieną, birželio 8-ąją, tačiau šis darbe taip ir nebepasirodė. Vėliau pasklido gandas, kad darbuotojas serga. Pagal darbo kodeksą tokiu atveju asmuo negali būti atleidžiamas iš darbo, kol nesibaigė liga. Dar daugiau, per laikotarpį, kuomet galioja nedarbingumo lapelis, N.Laurinaičiui turėtų būti mokama nedarbingumo pašalpa.

Tačiau kaip yra iš tikrųjų – negali atsakyti nė pats bendrovės laikinasis vadovas. Mat N.Laurinaitis apie ligą „Vilniaus vandenų“ vadovybei nepranešė, jokios informacijos apie sergantįjį nerado ir D.Indriūno pavedimu ieškoję bendrovės darbuotojai. Pastarajam iki šiol neaišku, ar N.Laurinaitis yra atleistas iš „Vilniaus vandenų“, ar oficialiai tebesivadina bendrovės darbuotoju.   

„Įsakymą dėl jo atleidimo aš pasirašiau, bet jam neįteikiau, nei jis tą dieną pradingo. Aš nė nežinau, kur N.Laurinaitis yra dabar. Mes bandėme ieškoti informacijos apie jo ligą per „Sodrą“, bet tokios informacijos neradome. Nežinau, kaip teisiškai yra: ar dirba jis pas mus, ar nebe. Tas įsakymas yra ir šis dokumentas jam į namus išsiųstas. Iš esmės N.Laurinaitis turėtų būti atleistas iš darbo, bet jeigu serga – tuomet nebus“, - akivaizdžiai suglumęs spėliojo D.Indriūnas.

Valstybinės darbo inspekcijos teisininkai tikina, kad, įvertinus visas aplinkybes, darbuotojas turėtų būti iš darbo atleistas. Mat darbo sutartį su N.Laurinaičiu „Vilniaus vandenys“ nutraukė vienašališkai ir be įspėjimo, nes darbuotojo  veika turi sukčiavimo, neteisėto atlygio paėmimo požymių. Darbo kodeksas numato tokį atleidimo būdą, net kai už šias veikas darbuotojas nėra trauktas baudžiamojon ar administracinėn atsakomybėn.

Pasak teisininkų, jeigu asmuo susirgo ir jam buvo išrašytas nedarbingumo lapelis, apie tai darbuotojas turėtų pranešti darbdaviui. Jeigu informacijos nesulaukusiam darbdaviui nepavyko telefonu susisiekti su pradingusiu darbuotoju, reiškia vadovybė tokiu atveju gali darbuotoją atleisti.


Šiame straipsnyje: laurinaitisVilniaus vandenys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių