Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dingusių dar 76 bylų (papildyta)

Teritorinėse prokuratūrose toliau atliekant ilgai besitęsiančių ikiteisminių tyrimų patikrinimus, nustatyta, kad Vilniaus miesto 1-ajame policijos komisariate nėra duomenų apie 76 ikiteisminiuose tyrimuose priimtus sprendimus ir apie šių bylų buvimo vietą, pranešė Generalinė prokuratūra.

Anot pranešimo, didžiąją dalį ikiteisminių tyrimų sudaro tyrimai dėl vagysčių.

Siekdama išsiaiškinti, ar bylos yra prarastos, ar tai tik apskaitos klaida, Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra pirmadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba ir tarnybos pareigų neatlikimo.

Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ypatingų nusikaltimų tyrimo ir veiklos organizavimo skyriaus pareigūnams.

Prieš kelias savaites, praėjusių metų gruodžio 20-ąją, Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Vilniaus miesto 2-ajame policijos komisariate galimai dingusių 58 bylų.

Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vadovė Rūta Dirsienė BNS antradienį teigė, jog panašių tyrimų gali būti ir daugiau, kol kas laukiama teritorinių prokuratūrų patikrinimo duomenų iš visos Lietuvos.

„Dar neturime duomenų iš visos Lietuvos, todėl kol kas negalime tiksliai pasakyti, ar tikrai bus pradėta daugiau tokių tyrimų, bet tikėtina, kad jų gali būti“, - sakė R.Dirsienė.

GP vykdomas patikrinimas teritorinėse prokuratūrose baigtas sausio 2 dieną. Vilniaus apygardos prokuratūrose šis patikrinimas pratęstas iki sausio 16 dienos.

K.Lančinskas: prokurorai pernelyg skuba su pranešimais

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Kęstutis Lančinskas teigia, kad prokurorai pernelyg skuba pateikti informaciją, kad dviejuose sostinės policijos komisariatuose dingo dešimtys bylų.

Generalinė prokuratūra (GP) praėjusią savaitę pranešė, kad Vilniaus miesto 2-ajame policijos komisariate galimai dingo 58 bylos, antradienį buvo pranešta, kad Vilniaus miesto 1-ajame policijos komisariate galimai dingo 76.

„Informaciją iš prokuratūros mes esame gavę, vykdome tarnybinius patikrinimus. Kai kažkoks rezultatas bus, matyt, paviešinsime tą informaciją. Bet, mano galva, prokurorai skuba pranešinėti, kad tos bylos dingusios, reikia daugiau patikrinimų padaryti. Gali būti, kad tai yra paprasčiausios apskaitos klaidos, kurios atsirado dar tada kai nebuvo registrų, kai buvo popierinė apskaita“, - BNS antradienį sakė K.Lančinskas.

Vilniaus policijos vadovas pažymėjo, kol kas nenorintis komentuoti paskelbtos informacijos kol nėra baigtas tyrimas dėl abiejuose komisariatuose galimai dingusių bylų.
„Iš tikrųjų faktas, kad tokio kiekio dingusių bylų nėra, antras dalykas - tai yra apskaitos arba vadinamosios statistinės klaidos, dėl kurių atrodo, kad tų bylų nėra. Ten tokios bylos, kurių tikrai vogti neapsimoka“, - teigė K.Lančinskas.


Šiame straipsnyje: bylospolicijakriminalistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

vidmantas

vidmantas portretas
Na ir gerbk teisėsaugą... Juk dar taip nesenai baudėt, kad viešai pasakiau:" Negerbiau ir negerbiu tokios supuvusios teisėsaugos". Oi koks šaršalas buvo...

dinge

dinge portretas
jei ir ten vagia ,tai eina ..........namas kokia tvarka

klausimas

klausimas portretas
idomu , o kiek bylu jau dingo ir kiek ju yra eile metu vilkinama Kauno miesto apylinkes prokuraturoroje bei Dainavos , Zaliakalnio ir Centro policijos komisariatuose ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių