Pradedama prekyba kalėdinėmis eglutėmis

Prie didžiųjų prekybos centrų ir juose pradedama prekiauti lietuviškomis žaliaskarėmis ir kitokiais Kalėdų medžiais - eglutėmis vazonuose, sidabrinėmis eglėmis, jų šakomis.

Prekybos tinklo „Maxima“ atstovė Renata Saulytė pastebi, kad lietuviai labiausiai mėgsta puošti sidabrines eglutes. Jų tinklo parduotuvėse parduodama daugiausia. Palyginti su tradicinėmis lietuviškomis eglutėmis, šios kainuoja brangiau - nuo 40 iki 100 litų. Sidabrines eglutes prekybininkai atsigabena iš Danijos medelynų.

Lietuviškomis žaliaskarėmis ūkininkai pradės prekiauti prie „Maximų“ šį šeštadienį, gruodžio 5 d. Maždaug pusantro metro augalas kainuos apie 20 litų.

Pastaruoju metu, anot R.Saulytės, didėja ir eglių vazonuose paklausa. Tai, jos vertinimu, lėmė su ekologija ir gamtosauga susijusios idėjos, kurių šalininkų mūsų šalyje daugėja. Eglutės vazonuose, priklausomai nuo dydžio, kainuoja nuo 30 iki 100 litų.

Dalį eglučių prekybininkai planuoja atsivežti iš Lenkijos, bet daugiausia jų kauniečiams pristatys vietos medelynų darbuotojai.

Pasiūlyti kauniečiams Kalėdų medžių rengiasi ir prekybos bei paslaugų centras „Molas“. Jo direktorės Daivos Dankšienės teigimu, įsigyti eglučių prie parduotuvės bus galima nuo antros gruodžio savaitės. Esą jomis prekiaus vienas ūkininkas, su kuriuo sudaryta sutartis.

„Eglutės bus sudėtos matomoje vietoje prie pat įėjimo į prekybos centrą“, - pasakojo D.Dankšienė.

Prekybos centras „Mega“ kol kas žaliaskarėmis neprekiauja. „Megą“ valdančios bendrovės „Baltic RED management" rinkodaros vadovė Rasa Vyšniauskienė sakė, kad kol kas nė vienas prekybos centro nuomininkas nepageidavo imtis prekybos eglėmis.

„Kiekvienais metais šią prekybą organizuodavo“Senukai“, tikiuosi ir šiemet jie pasiūlys kauniečiams eglučių“, - sakė R.Vyšniauskienė.

"Senukų prekybos centro“ vadybininkė Miglė Jankauskaitė patvirtino, kad prekyba eglutėmis jau įsibėgėjo. Esą kiekvienoje „Senukų“ parduotuvėje galima rasti lietuviškų paprastųjų ir sidabrinių eglučių, kirstų ir vazonuose.

„Kiekvienoje didžiojoje parduotuvėje yra šaltos patalpos, taip pat eglutės nuolat drėkinamos,“ - apie eglių priežiūrą kalbėjo M.Jankauskaitė.

Iki 190 cm aukščio eglės kainuoja 13.99 lito, iki 250 cm - 23,99 lito. Sidabrinę kirstą eglutė pigiausiai galima įsigyti už 29.99 lito, eglučių šakų - už 4,49 lito.

M.Jankauskaitė pastebi, kad šįmet ypač populiarios eglutės vazonuose. Tokia sidabrinė eglutė kainuoja 44,99 lito, o paprasta - 25,99 lito.


Šiame straipsnyje: Kalėdinė eglėkalėdos 2009

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių